Locale Altele
Duminica, 27 Septembrie 2020
Dum, 27 Sept 2020
LocaleSportAlteleOh CanadaOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Refugiaţii sirieni îi ajută pe canadienii evacuaţi din Fort McMurray
Florin Răchitan  - Vineri, 6 Mai 2016

Giganticul incendiu de pădure care mistuieşte centrul industriei petroliere canadiene, Fort McMurray, un oraş de mărimea Sătmarului, prilejuieşte şi manifestări surprinzătoare de omenie şi solidaritate.

O refugiată din Siria, care a ajuns în urmă cu cinci luni în Calgary, la sud de oraşul distrus de flăcări în provincia Alberta, Rhita Khanchet, a lansat un apel în limba arabă pe o pagină de Facebook creată special pentru a-i ajuta pe nou-veniţii din Siria să se integreze în societatea canadiană, solicitând ajutorul lor pentru cei aproape 90.000 de localnici evacuaţi din Fort McMurray.

Apelul ei a fost tradus în engleză de o altă refugiată siriană, Saima Jamal, iar în urma acţiunii lor au început să intre în contul deschis special în acest scop donaţii de pe întregul teritoriu al Canadei, din toate oraşele unde au fost relocaţi refugiaţi din Siria.

Iniţiatoarele acţiunii de caritate au umplut mai multe camionete cu produse de strictă necesitate (alimente, pături, produse de igienă personală) şi au donat chiar piese de mobilier pe care, la rândul lor, le-au primit de la canadieni generoşi în momentul în care s-au stabilit la Calgary.

„Ştim foarte bine în ce situaţie se află acei oameni care au fost nevoiţi să-şi părăsească în grabă locuinţele ce au căzut pradă flăcărilor şi, practic, au pierdut tot ce aveau în decurs de câteva ore. Am trecut şi noi prin asta şi cred că nimeni din Canada nu înţelege mai bine ca noi această situaţie. Dorim să dăm înapoi măcar o parte din ce am primit de la oamenii minunaţi ai acestei ţări şi să le mulţumim, astfel, pentru generozitatea lor” – a declarat Rita Khanchet, citată de ziarul local Calgary Herald.

Un convoi de camionete conduse de sirienii din Calgary a pornit deja spre nord, urmând să distribuie ajutoarele în centrele provizorii în care sunt găzduiţi evacuaţii din Fort McMurray. 

Tags: donatii  sirieni  fort mcmurray  
1337 vizite
Distribuie pe


Premierul Canadei – povestea decăderii de la Love Affair la Lavalin Affair
A mai căzut o redută a hipsterismului politic în Canada: conservatorii revin la putere în Alberta
Omagiu impresionant al ”nepoților” pentru ”bunica” tuturor din Canada
Dispută teritorială între Canada și Danemarca pentru o insuliță înghețată, rezolvată cu whisky și șnaps
Petroliștii au mers cu un convoi de camioane peste premierul Canadei
Posibil guvern minoritar și în Canada
Tânără musulmană fugită din Arabia Saudită, amenințată de propria familie, salvată de Canada
Răzbunare canadiană: televiziunea publică a tăiat secvența din Singur Acasă 2 în care apare Donald Trump
Nevasta vrea să-l mute pe Prințul Harry în Canada, iar un lanț de fast-food le-ar oferi cafea gratis pe toată viața. N-a fost o idee prea bună ;))
Bianca Andreescu este noua stea a tenisului canadian. Tocmai a învins vedetele tenisului mondial.
Un avocat din Canada și-a deschis biroul într-o cafenea. Sau invers: a deschis o cafenea în cabinetul său.
O revoltă națională a indigenilor paralizează Canada
Dictatura Politically Correct și #metoo: în Canada au interzis un șlagăr de Crăciun, pe motiv că promovează ”violul la prima întâlnire”
Nu doar românii au guvernanți iresponsabili. Premierul Canadei a refuzat testarea pentru coronavirus, deși soția sa este deja infectată
Livrare de mărfuri cu dronele pentru comunitățile izolate ale indigenilor din Canada
Meanwhile in Canada... O companie din Ottawa a pus în vânzare un aparat de testare rapidă Covid-19 pentru toată populația țării
Un refugiat sirian a ajuns în Canada după ce a fost blocat timp de opt luni într-un aeroport din Malaezia
Angajații canadieni se revoltă când patronii vor să le taie din bani pe motiv că guvernul a mărit salariul minim pe economie
Căpitanul echipei feminine de hochei a Canadei a născut o fetiță. ”Tatăl” copilului este căpitanul echipei feminine de hochei a SUA!
Patine gratis pentru toată lumea!