Locale Altele
Duminica, 24 Octombrie 2021
Dum, 24 Oct 2021
Marele scandal al căcatului de câine de la Toronto
Florin Răchitan  - Joi, 18 August 2016

Foarte mare problemă dezbătută în aceste zile pe Facebook și în presa locală din Toronto!

Potrivit relatărilor de la fața locului ale reporterilor unuia dintre cele mai titrate cotidiene din lume, Toronto (sau The, că așa-i mai trendy în era Internetului) Star, în ultima vreme s-a dezvoltat un adevărat conflict între un cetățean care locuiește în preajma Spațiilor Verzi din cartierul Oakvale, Michel Pellerin, și “mișeii” care-și plimbă câinii în zonă (inclusiv cei plătiți special pentru a plimba câinii altora).

Motivul conflictului îl reprezintă  coșurile de gunoi în care “plimbătorii de câini” adună excrementele, așa cum prevede legea, dar care, fiind golite doar o dată la 3 – 4 zile, degajă un miros insuportabil în toată zona rezidențială Greenwood, mai ales în ultimele zile în care s-au înregistrat chiar și temperaturi de 30 de grade Celsius, ceea ce e o raritate în Canada.

Managementul TTC (un fel de Florisal de-al lor) a promis că va goli coșurile de gunoi în fiecare zi, cel puțin până va instala niște pubele speciale pentru depozitarea excrementelor canine, dar, așa cum ne este și nouă familiară situația, nu neapărat rezolvarea problemei este scopul, ci mai degrabă scandalul creat în jurul situației.

Astfel, după un prim articol publicat de Star, s-a pornit o adevărată cruciadă de comment-uri împotriva reclamantului, iar unul dintre comentatori, Brian Good (e un pseudonim, la fel ca Sătmăreanul care scrie uneori pe SM Online ca alter-ego al noului primar al orașului n.r.) dezvăluie că Michel Pellerin “a pornit demult pe calea războiului” și face sesizări, de luni de zile, atât la autorități, cât și în presă, inițial împotriva celor care nu se sinchiseau să adune frumos în pungă excrementele câinilor, apoi, văzând că nu merge jmekeria, împotriva celor care chiar adună excrementele în pungi, însă le aruncă în coșurile de gunoi ce încep să miroase cumplit după 2 – 3 zile.

“Jurnalismul vostru iresponsabil nu a făcut altceva decât să asigure o voce pentru un om chitit să distrugă ceva” – scrie comentatorul, la care reporterul Jack Lackey, ca un adevărat reprezentant al presei libere, neutre și independente care este, se simte obligat să-i răspundă neapărat într-un nou articol, în care laudă inițiativa TTC de a goli zilnic coșurile de gunoi din zonă. 

Tags: excremente  caini  toronto  
1938 vizite
Distribuie pe


Omagiu impresionant al ”nepoților” pentru ”bunica” tuturor din Canada
Dispută teritorială între Canada și Danemarca pentru o insuliță înghețată, rezolvată cu whisky și șnaps
Posibil guvern minoritar și în Canada
Răzbunare canadiană: televiziunea publică a tăiat secvența din Singur Acasă 2 în care apare Donald Trump
A mai căzut o redută a hipsterismului politic în Canada: conservatorii revin la putere în Alberta
Nevasta vrea să-l mute pe Prințul Harry în Canada, iar un lanț de fast-food le-ar oferi cafea gratis pe toată viața. N-a fost o idee prea bună ;))
Premierul Canadei – povestea decăderii de la Love Affair la Lavalin Affair
O revoltă națională a indigenilor paralizează Canada
Nu doar românii au guvernanți iresponsabili. Premierul Canadei a refuzat testarea pentru coronavirus, deși soția sa este deja infectată
Meanwhile in Canada... O companie din Ottawa a pus în vânzare un aparat de testare rapidă Covid-19 pentru toată populația țării
Petroliștii au mers cu un convoi de camioane peste premierul Canadei
Autoritățile canadiene recomandă sexul prin gaură-n perete pentru a evita infectarea cu coronavirus
Tânără musulmană fugită din Arabia Saudită, amenințată de propria familie, salvată de Canada
Bianca Andreescu este noua stea a tenisului canadian. Tocmai a învins vedetele tenisului mondial.
Un avocat din Canada și-a deschis biroul într-o cafenea. Sau invers: a deschis o cafenea în cabinetul său.
Dictatura Politically Correct și #metoo: în Canada au interzis un șlagăr de Crăciun, pe motiv că promovează ”violul la prima întâlnire”
O canadiancă își plimba soțul în lesă, ca să fenteze regulile de lockdown. Au fost amendați amândoi ;))
Livrare de mărfuri cu dronele pentru comunitățile izolate ale indigenilor din Canada
Un râu din Canada a primit statut juridic de ”persoană”
Un refugiat sirian a ajuns în Canada după ce a fost blocat timp de opt luni într-un aeroport din Malaezia