Locale Altele
Luni, 25 Mai 2020
Luni, 25 Mai 2020
LocaleSportAlteleOh CanadaOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Trotuarul care nu duce nicăieri, dar legea zice că e musai să fie
Florin Răchitan  - Miercuri, 31 August 2016

Patronul unui magazin de instalații termice și sanitare din orășelul Smithers din provincia canadiană British Columbia a fost nevoit să amenajeze pe marginea unui drum din localitate un trotuar lung de 50 de metri care nu duce nicăieri, adică nu are legătură cu nici un alt traseu amenajat pentru pietoni.

Trotuarul, care a costat cică 10.000 de dolari canadieni, a fost construit vis-a-vis de magazin, dar în partea cealaltă a străzii de acces spre șoseaua Yellowhead, relatează Vancouver Sun.

Patronul Trevor Bruintjes a trebuit să facă această amenajare pentru a respecta o Hotărâre de Consiliu Local ce îi obligă pe toți antreprenorii care realizează construcții cu o valoare mai mare de 75.000 de dolari să asigure și dezvoltarea utilităților adiacente, inclusiv căi de acces pentru pietoni.

Omul de afaceri local tocmai a aniversat 50 de ani de existență a firmei sale și, cu această ocazie, și-a mutat magazinul într-o clădire din zona comercială a orășelului, însă clădirea respectivă a avut nevoie de lucrări de reabilitare în valoare mai mare de 75.000 de dolari. Când a terminat lucrările, s-a trezit cu o notificare din partea Primăriei în care era informat despre obligația sa de a amenaja și un trotuar în partea cealaltă a străzii, deși acolo nu exista nici un alt trotuar.

Sesizând ridicolul situației, patronul s-a oferit să plătească mai degrabă suma de bani, din care administrația locală ar fi putut să amenajeze sau să repare trotuare altundeva, acolo unde chiar e nevoie de asemenea lucrări, însă Consiliul Local i-a respins oferta.

Primarul Taylor Bachrach a motivat decizia prin faptul că administrația locală gândește în perspectivă, iar în viitor se dorește obligarea tuturor antreprenorilor care vor construi în zonă să amenajeze fiecare bucata sa de trotuar, astfel ca în final să existe un singur trotuar lung, care să permită accesul pietonilor și pe partea aceea a străzii.

Până atunci, atât patronul, cât și clienții săi fac haz de necaz, iar la inaugurarea magazinului de instalații au organizat chiar o cursă contra-cronometru pentru angajați pe pista ad-hoc, ale cărei capete le-au semnalizat cu pancarte cu inscripții spirituale: The End is Near (Sfârșitul e Aproape – citat din Biblie n.r.) și The End (Sfârșit).

 

Tags: trotuar  smithers  british columbia  
1462 vizite
Distribuie pe


Petroliștii au mers cu un convoi de camioane peste premierul Canadei
Premierul Canadei – povestea decăderii de la Love Affair la Lavalin Affair
A mai căzut o redută a hipsterismului politic în Canada: conservatorii revin la putere în Alberta
Omagiu impresionant al ”nepoților” pentru ”bunica” tuturor din Canada
Tânără musulmană fugită din Arabia Saudită, amenințată de propria familie, salvată de Canada
Dispută teritorială între Canada și Danemarca pentru o insuliță înghețată, rezolvată cu whisky și șnaps
Bianca Andreescu este noua stea a tenisului canadian. Tocmai a învins vedetele tenisului mondial.
Un avocat din Canada și-a deschis biroul într-o cafenea. Sau invers: a deschis o cafenea în cabinetul său.
Posibil guvern minoritar și în Canada
Dictatura Politically Correct și #metoo: în Canada au interzis un șlagăr de Crăciun, pe motiv că promovează ”violul la prima întâlnire”
Livrare de mărfuri cu dronele pentru comunitățile izolate ale indigenilor din Canada
Răzbunare canadiană: televiziunea publică a tăiat secvența din Singur Acasă 2 în care apare Donald Trump
Un refugiat sirian a ajuns în Canada după ce a fost blocat timp de opt luni într-un aeroport din Malaezia
Angajații canadieni se revoltă când patronii vor să le taie din bani pe motiv că guvernul a mărit salariul minim pe economie
Nevasta vrea să-l mute pe Prințul Harry în Canada, iar un lanț de fast-food le-ar oferi cafea gratis pe toată viața. N-a fost o idee prea bună ;))
Căpitanul echipei feminine de hochei a Canadei a născut o fetiță. ”Tatăl” copilului este căpitanul echipei feminine de hochei a SUA!
Patine gratis pentru toată lumea!
În provincia canadiană (francofonă) Quebec nu se mai salută în limba engleză
Canada și-a modificat imnul național, ca să fie corect politic
Indigenii din Canada cer schimbarea numelor orașelor, fiindcă ”ei au fost primii acolo”