Locale Altele
Sambata, 14 Decembrie 2019
Sam, 14 Dec 2019
LocaleSportAlteleOh CanadaOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Au mărit taxa la bere!
Florin Răchitan  - Miercuri, 7 Septembrie 2016

Provincia canadiană Alberta trece printr-o recesiunea economică destul de grea, de când cu criza prețului petrolului la nivel mondial, în condițiile în care în această provincie vestică se află centrul industriei petroliere canadiene.

Și fiindcă un necaz nu vine niciodată singur, guvernul provincial s-a gândit că cea mai potrivită măsură pentru a umple gaura uriașă ce s-a format în bugetul de stat odată cu pierderea miliardelor de dolari ce se încasau odinioară sub formă de impozite și taxe de la marile companii petroliere, deci gaura din buget ar trebui umplută prin creșterea taxelor la bere.

Înainte de a face acest anunț, cei aproximativ 40 de producători de bere din provincie plăteau taxe diferențiate în funcție de cantitatea de bere pe care o vindeau într-un an. Astfel, micii producători plăteau 10 cenți /litru, iar fabricile mari plăteau până la 1,25 dolari/litru.

Prin ordonanța guvernului provincial, ce a intrat în vigoare în luna august, s-a introdus o taxă unică de 1,25 dolari/litru, ce trebuie plătită de toți berarii, indiferent de capacitatea fabricilor lor sau de cantitatea de bere vândută.

În același timp, guvernul provincial a promis că va institui un program de grant-uri prin care va acorda sprijin financiar producătorilor de bere în funcție de cantitățile puse în vânzare.

Scopul acestui program ar fi să-i ajute pe micii producători de bere din Alberta să facă față concurenței reprezentate de fabricile mari din provinciile vecine Saskatchewan și British Columbia, care sunt descurajate de noua taxă pe care trebuie s-o plătească la fiecare litru de bere vândută în pub-urile și liquor store-urile din Calgary sau Edmonton. Până acum, însă, acest program a rămas doar în faza de promisiune.

În schimb, așa cum era de așteptat, prețul la bere a început deja să crească, chiar dacă berarii se străduiesc să nu exagereze cu majorările, în condițiile în care și așa în Canada băuturile alcoolice au prețuri care pe români îi fac să plângă.

Colac peste pupăză, noua taxă de bere din Alberta a iscat și o gâlceavă diplomatică cu șefii guvernelor din provinciile vecine, care se înțeleseseră inițial, încă în toamna trecută, nu să crească, ci chiar să scadă taxele de bere în toate cele trei provincii din Vest, în cadrul unor acorduri comerciale ce fac parte din așa numitul New West Partnership. Noa, acest parteneriat s-a cam dus în... odată cu decizia unilaterală a conducerii guvernului din Alberta.

Tags: taxa  bere  alberta  
1720 vizite
Distribuie pe


Dictatura Politically Correct și #metoo: în Canada au interzis un șlagăr de Crăciun, pe motiv că promovează ”violul la prima întâlnire”
Livrare de mărfuri cu dronele pentru comunitățile izolate ale indigenilor din Canada
Un avocat din Canada și-a deschis biroul într-o cafenea. Sau invers: a deschis o cafenea în cabinetul său.
Bianca Andreescu este noua stea a tenisului canadian. Tocmai a învins vedetele tenisului mondial.
Tânără musulmană fugită din Arabia Saudită, amenințată de propria familie, salvată de Canada
Petroliștii au mers cu un convoi de camioane peste premierul Canadei
Premierul Canadei – povestea decăderii de la Love Affair la Lavalin Affair
A mai căzut o redută a hipsterismului politic în Canada: conservatorii revin la putere în Alberta
Omagiu impresionant al ”nepoților” pentru ”bunica” tuturor din Canada
Un refugiat sirian a ajuns în Canada după ce a fost blocat timp de opt luni într-un aeroport din Malaezia
Angajații canadieni se revoltă când patronii vor să le taie din bani pe motiv că guvernul a mărit salariul minim pe economie
Căpitanul echipei feminine de hochei a Canadei a născut o fetiță. ”Tatăl” copilului este căpitanul echipei feminine de hochei a SUA!
Patine gratis pentru toată lumea!
În provincia canadiană (francofonă) Quebec nu se mai salută în limba engleză
Canada și-a modificat imnul național, ca să fie corect politic
Indigenii din Canada cer schimbarea numelor orașelor, fiindcă ”ei au fost primii acolo”
Dispută teritorială între Canada și Danemarca pentru o insuliță înghețată, rezolvată cu whisky și șnaps
Vrei să bei lapte crud în Canada? Riști doi ani de închisoare!
O fetiță din Canada a vrut să-și cumpere iPhone, dar n-avea bani. Așa că a scris o carte!
Cum se ceartă canadienii între ei: unii blochează conducta de petrol a vecinilor, după care vecinii nu le mai cumpără vinurile