Locale Altele
Sambata, 21 Septembrie 2019
Sam, 21 Sept 2019
LocaleSportAlteleOh CanadaOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
O fetiță din Canada a vrut să-și cumpere iPhone, dar n-avea bani. Așa că a scris o carte!
Florin Răchitan  - Sambata, 24 Februarie 2018

O poveste inspirațională face furori în această perioadă în Canada, dezvăluind multe despre educația copiilor și spiritul antreprenorial cultivat de la o vârstă fragedă în această țară.

O fetiță în vârstă de 13 ani, Alexa Allison, din orășelul Bowmanville din provincia Ontario își dorea foarte mult un iPhone, așa cum a văzut la colegii mai mari de la școală, însă era oarecum de la sine-nțeles că părinții nu-i vor da bani pentru așa ceva, deoarece acolo nu-i România, unde părinții le cumpără smartphone-uri copiilor de grădiniță.

Inițial, Alexa s-a gândit să-și găsească ceva de lucru, pe post de chelneriță sau ceva asemănător, dar toți potențialii angajatori cărora le-a trimis CV-ul ei, redactat așa cum a învățat la școală, au refuzat-o pe motiv că nu are vârsta legală pentru a fi angajată, nici măcar part-time.

Alexa nu a renunțat și, în timpul căutărilor, i-a venit ideea să scrie o carte având ca temă... căutarea unui loc de muncă pentru o fetiță care nu are încă vârsta legală pentru angajare ;))

Chiar titlul cărții ”You`re too young!” (Ești prea mică pentru asta!) lasă să se înțeleagă despre ce e vorba, iar volumul cuprinde, pe lângă textul scris și editat de ea însăși pe calculator, ilustrații desenate de mătușa ei, care i le-a oferit în dar de Crăciun.

Noa bine-bine, cartea era scrisă și ilustrată, dar mai trebuia publicată la o editură, ceea ce costă bani. Pe care Alexa nu-i avea. Așa că a cerut un împrumut de la părinți, cu condiția ca returnarea împrumutului în urma vânzării cărților să fie prioritară, înainte de orice altă achiziție.

Zis și făcut. A comandat nu mai puțin de 150 exemplare ale cărții de la o editură locală și încă înainte ca acestea să iasă de sub tipar, s-a apucat să facă o campanie de pre-vânzare pe Facebook și în rândul colegilor de clasă.

Mai mult, a negociat cu directorul școlii, care i-a dat voie să-și promoveze cartea în școală, cu condiția să ofere gratuit câteva exemplare pentru biblioteca instituției de învățământ și să doneze aceleiași biblioteci câte un dolar după fiecare carte vândută.

Imediat după ce cărțile au ieșit din tipografie le-a și pus în vânzare, la prețul mediu de 15 dolari bucata, atât la școală, cât și pe platforma online Amazon și pe site-ul de specialitate Barnes and Noble.

În câteva zile a adunat peste 2.000 de dolari, din care a plătit împrumutul luat de la părinți și a putut, în sfârșit, să-și cumpere mult visatul iPhone 6s. Iar colegii ei și toată țara au rămas cu o frumoasă poveste canadiană despre cum îmbinarea creativității și cultului muncii, cu puțină inițiativă privată de la o vârstă fragedă, duc inevitabil la succes.

Tags: carte  fetita  alexa allison  
10292 vizite
Distribuie pe


Angajații canadieni se revoltă când patronii vor să le taie din bani pe motiv că guvernul a mărit salariul minim pe economie
Căpitanul echipei feminine de hochei a Canadei a născut o fetiță. ”Tatăl” copilului este căpitanul echipei feminine de hochei a SUA!
Patine gratis pentru toată lumea!
În provincia canadiană (francofonă) Quebec nu se mai salută în limba engleză
Canada și-a modificat imnul național, ca să fie corect politic
Indigenii din Canada cer schimbarea numelor orașelor, fiindcă ”ei au fost primii acolo”
Un refugiat sirian a ajuns în Canada după ce a fost blocat timp de opt luni într-un aeroport din Malaezia
Dictatura Politically Correct și #metoo: în Canada au interzis un șlagăr de Crăciun, pe motiv că promovează ”violul la prima întâlnire”
Livrare de mărfuri cu dronele pentru comunitățile izolate ale indigenilor din Canada
Vrei să bei lapte crud în Canada? Riști doi ani de închisoare!
O fetiță din Canada a vrut să-și cumpere iPhone, dar n-avea bani. Așa că a scris o carte!
Un avocat din Canada și-a deschis biroul într-o cafenea. Sau invers: a deschis o cafenea în cabinetul său.
Bianca Andreescu este noua stea a tenisului canadian. Tocmai a învins vedetele tenisului mondial.
Tânără musulmană fugită din Arabia Saudită, amenințată de propria familie, salvată de Canada
Cum se ceartă canadienii între ei: unii blochează conducta de petrol a vecinilor, după care vecinii nu le mai cumpără vinurile
Ce face premierul Canadei când întreținerea reședinței sale oficiale e prea scumpă? Se mută într-o casă mai mică.
Canadian amendat pentru că și-a adus bere din provincia vecină
În Canada se acordă concediu pentru victimele violenței domestice, până-și rezolvă problemele
Maneliștii have no chance in Canada! Tânăr amendat pentru că a băgat muzică prea tare în mașină.
Petroliștii au mers cu un convoi de camioane peste premierul Canadei