Locale Altele
Sambata, 25 Mai 2019
Sam, 25 Mai 2019
LocaleSportAlteleOh CanadaOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
O fetiță din Canada a vrut să-și cumpere iPhone, dar n-avea bani. Așa că a scris o carte!
Florin Răchitan  - Sambata, 24 Februarie 2018

O poveste inspirațională face furori în această perioadă în Canada, dezvăluind multe despre educația copiilor și spiritul antreprenorial cultivat de la o vârstă fragedă în această țară.

O fetiță în vârstă de 13 ani, Alexa Allison, din orășelul Bowmanville din provincia Ontario își dorea foarte mult un iPhone, așa cum a văzut la colegii mai mari de la școală, însă era oarecum de la sine-nțeles că părinții nu-i vor da bani pentru așa ceva, deoarece acolo nu-i România, unde părinții le cumpără smartphone-uri copiilor de grădiniță.

Inițial, Alexa s-a gândit să-și găsească ceva de lucru, pe post de chelneriță sau ceva asemănător, dar toți potențialii angajatori cărora le-a trimis CV-ul ei, redactat așa cum a învățat la școală, au refuzat-o pe motiv că nu are vârsta legală pentru a fi angajată, nici măcar part-time.

Alexa nu a renunțat și, în timpul căutărilor, i-a venit ideea să scrie o carte având ca temă... căutarea unui loc de muncă pentru o fetiță care nu are încă vârsta legală pentru angajare ;))

Chiar titlul cărții ”You`re too young!” (Ești prea mică pentru asta!) lasă să se înțeleagă despre ce e vorba, iar volumul cuprinde, pe lângă textul scris și editat de ea însăși pe calculator, ilustrații desenate de mătușa ei, care i le-a oferit în dar de Crăciun.

Noa bine-bine, cartea era scrisă și ilustrată, dar mai trebuia publicată la o editură, ceea ce costă bani. Pe care Alexa nu-i avea. Așa că a cerut un împrumut de la părinți, cu condiția ca returnarea împrumutului în urma vânzării cărților să fie prioritară, înainte de orice altă achiziție.

Zis și făcut. A comandat nu mai puțin de 150 exemplare ale cărții de la o editură locală și încă înainte ca acestea să iasă de sub tipar, s-a apucat să facă o campanie de pre-vânzare pe Facebook și în rândul colegilor de clasă.

Mai mult, a negociat cu directorul școlii, care i-a dat voie să-și promoveze cartea în școală, cu condiția să ofere gratuit câteva exemplare pentru biblioteca instituției de învățământ și să doneze aceleiași biblioteci câte un dolar după fiecare carte vândută.

Imediat după ce cărțile au ieșit din tipografie le-a și pus în vânzare, la prețul mediu de 15 dolari bucata, atât la școală, cât și pe platforma online Amazon și pe site-ul de specialitate Barnes and Noble.

În câteva zile a adunat peste 2.000 de dolari, din care a plătit împrumutul luat de la părinți și a putut, în sfârșit, să-și cumpere mult visatul iPhone 6s. Iar colegii ei și toată țara au rămas cu o frumoasă poveste canadiană despre cum îmbinarea creativității și cultului muncii, cu puțină inițiativă privată de la o vârstă fragedă, duc inevitabil la succes.

Tags: carte  fetita  alexa allison  
10132 vizite
Distribuie pe


Angajații canadieni se revoltă când patronii vor să le taie din bani pe motiv că guvernul a mărit salariul minim pe economie
Căpitanul echipei feminine de hochei a Canadei a născut o fetiță. ”Tatăl” copilului este căpitanul echipei feminine de hochei a SUA!
Patine gratis pentru toată lumea!
În provincia canadiană (francofonă) Quebec nu se mai salută în limba engleză
Canada și-a modificat imnul național, ca să fie corect politic
Indigenii din Canada cer schimbarea numelor orașelor, fiindcă ”ei au fost primii acolo”
Vrei să bei lapte crud în Canada? Riști doi ani de închisoare!
O fetiță din Canada a vrut să-și cumpere iPhone, dar n-avea bani. Așa că a scris o carte!
Cum se ceartă canadienii între ei: unii blochează conducta de petrol a vecinilor, după care vecinii nu le mai cumpără vinurile
Canadian amendat pentru că și-a adus bere din provincia vecină
În Canada se acordă concediu pentru victimele violenței domestice, până-și rezolvă problemele
Maneliștii have no chance in Canada! Tânăr amendat pentru că a băgat muzică prea tare în mașină.
Canadienii votează în sistem drive-thru, ca la McDonald`s
Ce face un canadian când găsește trei urși în curtea sa?
Un bătrânel și-a construit niște trepte de lemn în parc. Primăria Toronto le-a dărâmat. E scandal în toată Canada!
La un pas de reintroducerea vizelor, Canada limitează numărul imigranților români
Un polițist din Toronto a plătit cămașa și cravata furate dintr-un magazin de un tânăr de 18 ani
Festival amânat în Canada, pentru a muta cuibul unei păsări protejate de lege
Canada a legalizat Marijuana
Calgary Stampede, un fel de Zilele Orașului de 10 ori mai mare