Locale Altele
Joi, 26 Noiembrie 2020
Joi, 26 Nov 2020
LocaleSportAlteleOh CanadaOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Canada a legalizat Marijuana
Florin Răchitan  - Miercuri, 17 Octombrie 2018

Canada este a doua țară din lume după... Uruguay care legalizează consumul de marijuana în scop recreațional, printr-o lege care a intrat în vigoare la miezul nopții de marți spre miercuri.

Legalizarea canabisului este rezultatul unui proces care a durat mai multe decenii într-una dintre cele mai liberale țări lume, iar această decizie va avea, cu siguranță, efecte puternice în toată lumea care aderă la valorile occidentale.

După îndelungi dezbateri pe această temă, nodul gordian a fost tăiat de actualul premier liberal Justin Trudeau, legalizarea consumului de droguri ”ușoare” fiind una dintre principalele promisiuni pe care le-a făcut în campania electorală în urma căreia a câștigat alegerile din 2015.

Cu toate voturile negative ale opoziției conservatoare, proiectul de lege a fost aprobat anul trecut de Parlamentul de la Ottawa, dar 17 octombrie 2018 a fost stabilit ca termen final până la care trebuiau puse la punct toate detaliile legale și economice privind vânzarea marijuanei în diverse forme.

Miercuri dimineața s-au format cozi uriașe în fața celor peste 100 de magazine cu licență ce s-au deschis pe teritoriul Canadei pentru vânzarea produselor de canabis. A fost o sărbătoare populară pe tot cuprinsul țării cât un continent, hipsterii făcându-și selfie-uri cu joint-urile în gură încă de la primele ore ale zilei, rețelele de social-media fiind inundate de trending hashtag-uri cu tema principală a zilei.

Încă din timpul campaniei electorale din 2015, premierul Justin Trudeau a motivat că este nevoie de această măsură pentru a scoate comerțul cu drogurile ușoare din lumea interlopă, astfel încât acesta să fie controlabil de Guvern. În acest spirit, o parte a magazinelor unde se vând produse de canabis, inclusiv cele online, sunt administrate direct de Guvern, iar cele private sunt atent monitorizate și impozitate de autorități.

De asemenea, sunt limitate prin lege cantitățile de canabis ce pot fi deținute de cetățeni, dar regulile sunt diferite de la o provincie la alta, pe principiul autonomiei de care beneficiază fiecare, la fel ca în cazul comerțului cu băuturi alcoolice.

Regula general acceptată (cu câteva excepții) este că orice canadian poate să cultive maxim 4 tulpini de plantă de canabis și poate să dețină legal cel mult 30 de grame de marijuana, însă locurile în care acestea pot fi consumate depind de reglementările stabilite de autoritățile locale (în general, fumatul de marijuana este interzis, în continuare, în locurile publice).

Autoritățile canadiene atrag totodată atenția cetățenilor că nu ar fi cea mai bună idee să scoată din țară nici măcar un gram de canabis, deoarece posesia acestuia este, în continuare, pedepsită de lege în majoritatea țărilor lumii, inclusiv la vecinii americani, unde președintele Donald Trump nu privește cu ochi buni această nouă găselniță hipsterească.

Tags: legalizare  marijuana  canada  
7262 vizite
Distribuie pe


Premierul Canadei – povestea decăderii de la Love Affair la Lavalin Affair
A mai căzut o redută a hipsterismului politic în Canada: conservatorii revin la putere în Alberta
Omagiu impresionant al ”nepoților” pentru ”bunica” tuturor din Canada
Dispută teritorială între Canada și Danemarca pentru o insuliță înghețată, rezolvată cu whisky și șnaps
Posibil guvern minoritar și în Canada
Petroliștii au mers cu un convoi de camioane peste premierul Canadei
Răzbunare canadiană: televiziunea publică a tăiat secvența din Singur Acasă 2 în care apare Donald Trump
Nevasta vrea să-l mute pe Prințul Harry în Canada, iar un lanț de fast-food le-ar oferi cafea gratis pe toată viața. N-a fost o idee prea bună ;))
O revoltă națională a indigenilor paralizează Canada
Tânără musulmană fugită din Arabia Saudită, amenințată de propria familie, salvată de Canada
Nu doar românii au guvernanți iresponsabili. Premierul Canadei a refuzat testarea pentru coronavirus, deși soția sa este deja infectată
Bianca Andreescu este noua stea a tenisului canadian. Tocmai a învins vedetele tenisului mondial.
Un avocat din Canada și-a deschis biroul într-o cafenea. Sau invers: a deschis o cafenea în cabinetul său.
Meanwhile in Canada... O companie din Ottawa a pus în vânzare un aparat de testare rapidă Covid-19 pentru toată populația țării
Dictatura Politically Correct și #metoo: în Canada au interzis un șlagăr de Crăciun, pe motiv că promovează ”violul la prima întâlnire”
Livrare de mărfuri cu dronele pentru comunitățile izolate ale indigenilor din Canada
Un refugiat sirian a ajuns în Canada după ce a fost blocat timp de opt luni într-un aeroport din Malaezia
Angajații canadieni se revoltă când patronii vor să le taie din bani pe motiv că guvernul a mărit salariul minim pe economie
Căpitanul echipei feminine de hochei a Canadei a născut o fetiță. ”Tatăl” copilului este căpitanul echipei feminine de hochei a SUA!
Patine gratis pentru toată lumea!