Locale Altele
Vineri, 2 Octombrie 2020
Vin, 2 Oct 2020
LocaleSportAlteleOh CanadaOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Meanwhile in Canada... O companie din Ottawa a pus în vânzare un aparat de testare rapidă Covid-19 pentru toată populația țării
Florin Răchitan  - Marti, 14 Aprilie 2020

Cubul Spartan. Așa se numește aparatul de mărimea unei cești de cafea, fabricat de o firmă din capitala canadiană Ottawa, care tocmai a fost lansat pe piață și va permite testarea rapidă de Covid a întregii populații a țării.

Dispozitivul portabil este produs de compania Spartan Bioscience Inc. și a fost prezentat publicului în prima zi de după Paștele catolic de către managerul general Paul Lem.

Conform specificațiilor tehnice, Cubul Spartan permite testarea pe loc a probelor biologice recoltate de la potențialii infectați cu coronavirus, fără a fi nevoie ca acestea să fie transportate la un laborator specializat, iar rezultatele apar în decurs de o oră de la prelevarea probelor.

Guvernele provinciilor canadiene au comandat deja milioane de astfel de aparate, cu care vor avea posibilitatea, practic, să testeze întreaga populație a țării în decurs de doar câteva zile, statisticile astfel rezultate urmând să fie de foarte mare ajutor autorităților în lupta împotriva pandemiei.

În prima fază, aparatele vor intra în dotarea forțelor de ordine și a personalului care deservește aeroporturile sau punctele de trecere a frontierei (granița cu SUA este în continuare deschisă n.r.), dar în cel mai scurt timp acestea vor fi disponibile și în clinici sau farmacii, iar autoritățile vor avea grijă ca acestea să ajungă și la cele mai izolate comunități de indigeni.

În condițiile în care Canada nu a luat măsuri drastice, după model european, pentru restricționarea circulației, gradul de infectare cu Covid-19 a ajuns, totuși, pe o pantă descendentă, mai ales în provinciile din Vest, la doar câteva zile după ce guvernul a făcut doar recomandări, iar populația a dat dovadă de o disciplină exemplară în respectarea acestora.

Tags: covid  spartan  canada  
19093 vizite
Distribuie pe


Premierul Canadei – povestea decăderii de la Love Affair la Lavalin Affair
A mai căzut o redută a hipsterismului politic în Canada: conservatorii revin la putere în Alberta
Omagiu impresionant al ”nepoților” pentru ”bunica” tuturor din Canada
Dispută teritorială între Canada și Danemarca pentru o insuliță înghețată, rezolvată cu whisky și șnaps
Petroliștii au mers cu un convoi de camioane peste premierul Canadei
Posibil guvern minoritar și în Canada
Tânără musulmană fugită din Arabia Saudită, amenințată de propria familie, salvată de Canada
Răzbunare canadiană: televiziunea publică a tăiat secvența din Singur Acasă 2 în care apare Donald Trump
Nevasta vrea să-l mute pe Prințul Harry în Canada, iar un lanț de fast-food le-ar oferi cafea gratis pe toată viața. N-a fost o idee prea bună ;))
Bianca Andreescu este noua stea a tenisului canadian. Tocmai a învins vedetele tenisului mondial.
Un avocat din Canada și-a deschis biroul într-o cafenea. Sau invers: a deschis o cafenea în cabinetul său.
O revoltă națională a indigenilor paralizează Canada
Dictatura Politically Correct și #metoo: în Canada au interzis un șlagăr de Crăciun, pe motiv că promovează ”violul la prima întâlnire”
Nu doar românii au guvernanți iresponsabili. Premierul Canadei a refuzat testarea pentru coronavirus, deși soția sa este deja infectată
Livrare de mărfuri cu dronele pentru comunitățile izolate ale indigenilor din Canada
Meanwhile in Canada... O companie din Ottawa a pus în vânzare un aparat de testare rapidă Covid-19 pentru toată populația țării
Un refugiat sirian a ajuns în Canada după ce a fost blocat timp de opt luni într-un aeroport din Malaezia
Angajații canadieni se revoltă când patronii vor să le taie din bani pe motiv că guvernul a mărit salariul minim pe economie
Căpitanul echipei feminine de hochei a Canadei a născut o fetiță. ”Tatăl” copilului este căpitanul echipei feminine de hochei a SUA!
Patine gratis pentru toată lumea!