Locale Altele
Vineri, 29 Mai 2020
Vin, 29 Mai 2020
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Awwww...
SM Online  - Marti, 5 Aprilie 2016

Duminică, de Ziua Mondială a Autismului, Căile Ferate Maghiare MAV i-au făcut un cadou impresionant unui băiețel în vârstă de 8 ani, bolnav de Sindromul Asperger, o formă de autism.

Mama copilului, care trăiește într-un orășel din apropierea Budapestei, a scris conducerii MAV un e-mail în care a explicat pasiunea băiețelului pentru tot ce înseamnă trenuri și căi ferate, rugându-i să-i ofere eventuale obiecte scoase din uz.

“M-am gândit la vreun chipiu ponosit sau la vreo lampă ruginită, de care nu mai au nevoie la Căile Ferate, dar cu care s-ar putea juca toată ziua fiul meu, însă cadoul lor ne-a lăsat fără cuvinte” - a declarat pentru presa locală mama, Torok Katalin.

Cinci muncitori MAV au amenajat într-o singură zi, în curtea casei în care trăiește mama și copilul Zeteny, o adevărată mini-gară cu sală de așteptare, tablă cu numele localității, stație telefonică vintage pentru coordonarea trenurilor, dar și un semafor funcțional ce semnalizează trecerea la nivel cu calea ferată.

Reprezentanții conducerii MAV au “inaugurat oficial” noua gară din curtea casei de la Dunaharaszti chiar de Ziua Mondială a Autismului și au promis că vor instala și o linie îngustă de cale ferată, pe care va circula o mini-locomotivă, cu vagoanele aferente.

Zeteny e în culmea fericirii și, potrivit declarațiilor mamei, se joacă toată ziua în mini-gara proprie, își mănâncă prânzul în sala de așteptare și vorbește la telefonul din biroul șefului de gară :)

Tags: mav  cadou  copil  asperger  
852 vizite
Distribuie pe