Locale Altele
Luni, 13 Iulie 2020
Luni, 13 Iul 2020
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Curățenie în Premier League
SM Online  - Duminica, 17 Aprilie 2016

Mai multe cluburi din Premier League au încheiat contracte cu așa-numite firme de cyber-security, care activează ca niște adevărați detectivi cu rol de monitorizare a vieții online a jucătorilor de fotbal.

Conducerile cluburilor susțin că au fost nevoite să recurgă la asemenea măsuri pentru a evita situațiile scandaloase în care ar putea ajunge din cauza comportamentului “inadecvat” al unor jucători în mediul online.

Pe baza unor algoritmi și cuvinte cheie sunt monitorizate toate postările sau comentariile pe Facebook, Twitter sau Instagram ale jucătorilor supravegheați, iar în cazul în care aceștia transmit eventuale mesaje legate de fundamentalism religios, instigare la ură rasială sau la orice fel de infracțiuni, firmele de cyber-security pot să solicite, prin hotărâre judecătoarească, chiar și urmărirea conversațiilor acestora pe WhatsApp sau Snapchat.

Asemenea lucruri sunt luate în serios în Marea Britanie, iar printre vedetele din Premier League care au mai fost sancționate pentru postări controversate în Social Media se numără, de exemplu, Ashley Cole sau Rio Ferdinand.

Tags: premier leaugue  cyber  detectivi  
3768 vizite
Distribuie pe