Locale Altele
Duminica, 3 Iulie 2022
Dum, 3 Iul 2022
Castorul furios
SM Online  - Sambata, 23 Aprilie 2016

Nu, nu este vorba despre personajul cu această poreclă din lumea politică sătmăreană, ci de un castor adevărat, din specia care face mici baraje din trunchiurile copacilor care cad în râuri.

Un exemplar neobișnuit de agresiv din această specie a atacat noaptea un bărbat care se plimba liniștit (mă rog, după câteva pahare de vodcă n.r.) pe străzile orașului Daugavpilst din Letonia.

Castorul l-a mușcat de picior, bărbatul a căzut pe stradă, iar când încerca să se ridice, castorul îl ataca din nou. Între atacuri, castorul se retrăgea și urmărea atent fiecare mișcare a bărbatului, pregătindu-se pentru un nou atac.

Văzând că degeaba strigă după ajutor pe strada pustie, că nu-l bagă nimeni în seamă, bărbatul a avut prezența de spirit să sune la Poliție de pe telefonul său mobil. Polițiștii, însă, suspectând că e beat, au râs de el și i-au închis telefonul în nas.

Atunci victima și-a sunat un prieten, care, după ce a râs bine, și-a dat seama că treaba e serioasă și s-a grăbit în ajutorul amicului său. Numai că, gonind el noaptea cu mașina pe străzile pustii ale orașului, bineînțeles că a fost prins de Poliție și amendat pentru depășirea vitezei legale. În tot acest timp, castorul pândea toate mișcările victimei, pregătit oricând să atace...

Până la urmă, amicul amendat i-a convins pe polițiști să-l urmeze, ca să scape victima neajutorată dintre ghearele castorului, dar, ajunși la fața locului, polițiștii au ezitat să intervină în forță, deoarece castorul este animal protejat de lege.

După ce s-au tot scărpinat la cap gândindu-se ce să facă, unul dintre polițiști și-a sunat în toiul nopții un amic despre care știa că e hipster obsedat de protecția animalelor. În curând o echipă întreagă de ecologiști, environmentaliști, climatologi și salvatori de balene și foci și-a făcut apariția, cu intenția să captureze castorul fără să-i provoace stres foarte mare, dar, la vederea lor, castorul a fugit, pur și simplu, aruncându-se în râul din apropiere :))))))))

Tags: castor  agresiv  letonia  
3854 vizite
Distribuie pe