Locale Altele
Sambata, 29 Februarie 2020
Sam, 29 Feb 2020
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sony World Photography
Florin Răchitan  - Sambata, 23 Aprilie 2016

Cea mai importantă competiție de fotografii din lume, Sony World Photography și-a anunțat câștigătorii ediției din 2016. Juriul a selectat din nu mai puțin de 230.000 de fotografii trimise din toată lumea.

Marele premiu îi revine fotoreporterului iranian Asghar Khamseh pentru o serie de cadre în care a surprins femeile victime ale “răzbunărilor de onoare” specifice lumii musulmane, care constă în stropirea cu acid a tinerelor care refuză, de exemplu, cereri în căsătorie, sau, în calitate de “proprietăți” ale bărbaților, ajung fără voia lor mize ale unor dispute familiale.


Un premiu mai plăcut i-a fost acordat japonezului Kei Nomiyama la categoria Diverse, pentru această fotografie în care surprinde zborul licuricilor într-o pădure de bambuși.

Categoria Peisaje a fost câștigată de acest instantaneu realizat de belgianca Maroesjka Lavigne în Namibia.

În categoria fotografiilor de actualitate, premiul i-a fost acordat grecului Angelos Tzortzinis pentru o serie de cadre realizate despre refugiații sosiți pe insulele grecești din Marea Egee.
Categoria Mediu a fost câștigată de Kevin Frayer cu această fotografie reprezentând călăreți cazahi care vânează în mod tradițional, cu șoimi, în stepele din China.

Același fotograf a câștigat și la categoria Oameni, cu o serie de fotografii despre nomazii din Tibet (el a câștigat și la ediția din acest an a World Press Photo n.r.).

Categoria Concept a adus o surpriză interesantă prin fotografiile cu titlul  “Salutări de pe Marte” realizate de francezul Julien Mauve în Grand Canyon-ul american.
La categoria Clipe a câștigat Kirstin Schmitt cu acest cadru realizat în Cuba.

Premiul la categoria Arhitectură a plecat în Franța, la Amélie Labourdette.

Italianul Marcello Bonfanti a câștigat la categoria Portret.

La aceeași categorie a fost oferit și un premiu special pentru un tânăr american în vârstă de 18 ani, Sam Delaware, care și-a pozat sora. 

Tags: sony  world  photography  
790 vizite
Distribuie pe