Locale Altele
Vineri, 7 Octombrie 2022
Vin, 7 Oct 2022
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
McDonald’s deschide fast-food la Vatican
Florin Răchitan  - Duminica, 16 Octombrie 2016

În timp ce la Satu Mare numa’ nu vrea să vină nici de stăm în cap, compania McDonald’s și-a propus să cucerească fix capitala creștinismului catolic mondial și să deschidă un ditamai restaurantul de tip fast-food la parterul uneia dintre clădirile istorice ale Cetății Eterne, cu vedere spre Piața Sfântul Petru, în inima Vaticanului.

Conform contractului încheiat cu fondul care administrează proprietățile imobiliare ale Sfântului Scaun, compania americană va plăti nu mai puțin de 30.000 de euro chirie lunară pentru spațiul de 538 mp de la parterul unei clădiri în care locuiesc mai mulți cardinali catolici, în apartamentele de la etaje.

Se pare că vecinii “de deasupra” nu sunt prea încântați de invadarea pământului sfânt al capitalei catolice de către compania ce este privită ca un simbol al capitalismului occidental și al alimentației nesănătoase.

Unul dintre aceștia, cardinalul Elio Sgreccia a catalogat investiția ca fiind “perversă și lipsită de respect” față de moștenirea culturală creștină, specificul Pieței Sfântul Petru și gastronomia italiană, în general.

Se pare, însă, că în ciuda protestului cardinalilor, investiția McDonald’s este “binecuvântată” chiar de Papa Francisc, cunoscut pentru nonconformismul său hipsteresc, așa că tot ce le rămâne de făcut înaltelor fețe bisericești este să decidă dacă doresc porție mică sau mare de cartofi prăjiți lângă Big Mac. 

Tags: mcdonalds  restaurant  vatican  
1643 vizite
Distribuie pe