Locale Altele
Luni, 25 Mai 2020
Luni, 25 Mai 2020
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
O farmacie din New York a introdus “taxa de bărbați” pentru produsele pe care le vinde
Florin Răchitan  - Duminica, 16 Octombrie 2016

E scandal mare la New York după ce patroana unei farmacii din cartierul hipsteresc Soho, Jolie Alony, a pus un afiș la intrare, în care se specifica faptul că tuturor clienților bărbați li se percepe o taxă suplimentară de 7% la cumpărarea oricărui produs.

Imediat după ce fotografia a apărut pe Internet, asupra patroanei s-a revărsat toată furia activiștilor pentru drepturile bărbaților (da, în America există așa ceva ;)), care au acuzat-o de discriminare sexuală și, în general, de toate relele pe care de obicei le auzim din partea femeilor în situații similare.

În mod oarecum surprinzător, însă, scandalul a fost doar în mediul online, în timp ce clienții bărbați care au trecut pragul farmaciei nu i-au reproșat nimic patroanei. Adevărul e că nici nu prea aveau ce să-i reproșeze, deoarece la casierie aflau că, de fapt, nu trebuie să plătească nimic în plus față de prețurile afișate, doar femeile beneficiau de un discount de 7% pentru toate produsele cumpărate.

Jolie Alony a declarat presei locale că, prin această inițiativă, a dorit să atragă atenția, prin efectul de contrabalansare, asupra așa-numitului “pink tax” ce se practică în mai multe state americane. Concret, este vorba despre practica unor comercianți, aprobată tacit de autoritățile locale, de a scuti de unele taxe la vânzare Viagra sau alte produse de acest fel destinate bărbaților care suferă de disfuncții erectile, în timp ce tabletele contraceptive, tampoanele sau alte produse de igienă specific feminine nu sunt scutite de nici un fel de taxe la vânzare. 

Tags: farmacie  taxa  barbati  new york  
1191 vizite
Distribuie pe