Locale Altele
Joi, 28 Octombrie 2021
Joi, 28 Oct 2021
Chef Daniel Ardelean deschide restaurantul Gosen la Baia Mare
Gosen  - Miercuri, 28 Iunie 2017

Vineri, 30 Iunie, va avea loc lansarea oficială a restaurantului concept, Gosen. Locaţia se află pe Bulevardul Independenţei nr.4A din Baia Mare. Restaurantul va purta semnătura chefilor Daniel (20 ani) şi Andrei Ardelean (19 ani), denumiţi şi „copiii frumoşi ai bucătăriei româneşti”.

Povestea celor doi fraţi, este o dovadă vie de pasiune, motivaţie şi autodepăşire prin muncă.  Foşti concurenţi în emisiunea culinară „Chefi la Cuţite", Daniel şi Andrei sunt cei mai tineri bucătari români care au atins performanţe în competiţii internaţionale de gătit în Coreea de Sud, Turcia sau Franţa. Totodată, sunt cei mai tineri bucătari români care şi-au deschis propriul restaurant.

Lansarea restaurantului Gosen se va desfăşura într-un format unic în regiune, pe parcursul a 3 zile, 30 Iunie - 2 Iulie 2017.

Evenimentul de inaugurare (30 Iunie) se va desfăşura doar pe bază de invitaţie şi va aduna oameni de afaceri şi personalităţi ale urbei, care se vor bucura de o experienţă culinară deosebită, pregătită de Chefii Daniel şi Andrei Ardelean, precum şi de invitatul special Chef Gianny (câştigătorul trofeului „Chefi la Cuţite” 2017).

Participanţii se vor bucura la inaugurare şi de prezenţa doamnei Iulia Drăguţ, preşedinte A.C.E.E.A., cea mai activă asociaţie de bucătari din România. Experienţa culinară a serii va fi întregită şi de aromele parfumate ale vinurilor Panciu şi Alira, reprezentaţii celor două crame pregătind o selecţie pentru momentul degustării de vin.

Inaugurarea va continua în ziua de 1 iulie, în cadrul căreia invitatul special Chef Gianny, câştigătorul trofeului „Chefi la Cuţite” 2017, va pregăti un meniu complet ce-i va purta semnătură.

Toţi cei care doresc să guste din măiestria bucatelor pregătite special pentru inagurare de Chef Gianny, Daniel şi Andrei se pot înscrie cu rezervare la numărul de telefon 0758 263 745 (în limita locurilor disponibile), optând pentru una din cele 2 ore: prânz de la ora 14:00 sau cină de la ora 19:00. Preţ meniu: 80lei / persoană (prânz sau cină).

Şi pentru că fondatorii au fost prezenţi ca bucătari şi la Festivalul Scoicilor by Chef Cătălin Scărlătescu, nu se putea să nu aducă puţin din mare şi aici, în munţii din Maramureş. Astfel că, în 2 iulie, începând cu orele 13:00, ne poftesc pe toţi la un festin al scoicilor. Chefii Gosen, Daniel şi Andrei Ardelean vor ieşi în faţa restaurantului şi vor pregăti midii proaspete pe plită, asezonate cu mirodenii şi stropite cu vinuri alese.

Atmosfera va fi una relaxată şi prietenoasă, iar atât evenimentul, cât şi meniul şi design-ul vor purta nota originalităţii celor doi bucătari.

Restaurantul Gosen, îşi alege o abordare unică în regiune. Localul se prezintă ca un restaurant în care poţi servi masa de prânz (după 2 meniuri fixe prestabilite), urmând ca la cină chef Daniel Ardelean şi fratele sau să pregătească preparate deosebite din meniul a la carte. 

„Am gândit foarte mult meniul şi am decis că la prânz oaspeţii vor servi business lunch, având posibilitatea să aleagă dintre 2 meniuri. Pentru cină am pregătit un meniu a la carte format din 2 gustări, 2 salate, 10 preparate de baza şi 3 deserturi. În fiecare lună meniul se va schimba cu alte preparate. Dorim să facem acest lucru pentru a folosi întotdeauna ingrediente proaspete şi de cea mai bună calitate. Totodată, toţi oaspeţii care ne păşesc pragul sunt de fapt „sponsorii” noştri pentru cele mai înalte competiţii gastronomice din lume” - a declarat chef Daniel Ardelean.

Tags: restaurant  gosen  baia mare  
3254 vizite
Distribuie pe