Locale Altele
Luni, 15 Octombrie 2018
Luni, 15 Oct 2018
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cum alegi anvelopele de vară în trei pași simpli?
SM Online  - Marti, 12 Iunie 2018

Deși nu există o sancțiune legală pentru cei care nu folosesc cauciucuri de vară, un șofer conștiincios știe că pentru a putea conduce în siguranță, are nevoie de cele mai bune anvelope de vară. Acestea se comportă optim pe asfaltul încins al verii, permițându-ți să iei curbe în siguranță și să te bucuri de o frânare rapidă și eficientă.

Pentru a alege cele mai bune cauciucuri pentru vară trebuie să analizezi unii indici referitori la dimensiune și rezistență, precum și care este cel mai bun producător.

Cum alegi dimensiunea potrivită a anvelopelor de vara?

Șoferii sunt îndemnați ca pe timpul verii să aleagă cauciucuri care sunt special gândite pentru a reacționa cat mai bine la condițiile specifice de temperatură.

Cauciucul este un material care reacționează la temperatură: se contractă la rece și se dilată la căldură. Cele de iarnă sunt mai moi pentru a asigura o aderența mai mare în caz de îngheț, în timp ce cauciucurile de vară sunt mai dure, pentru a preveni dilatarea pe asfaltul încins.

Dacă este pentru prima oară când faci schimbul de anvelope, dimensiunea potrivită este primul aspect ce ar trebui să te intereseze. În mod evident, o pereche de anvelope de vară care nu se potrivesc ca dimensiune pe jantele tale nu îți vor fi de nici un folos. Cum poți face deci alegerea buna? Simplu! Consultă cartea tehnică a mașinii. Vei găsi acolo un indice de dimensiune în care este exprimată: lățimea anvelopei (mm), înălțimea secțiunii transversale (%), și tipul de construcție (R sau B). Cel mai probabil vei vedea ceva de genul: 195 65 R15.

Verifică indicii de siguranță și performanță ale cauciucurilor de vară

În stabilirea calității anvelopelor de vară de care ai nevoie, poți verifica mai mulți indici. Orice cauciuc de vară bun, trebuie să se încadreze calitativ în anumite standarde pe care le poți verifica. Unul din cele mai importante caracteristici de luat în considerare este clasa de frânare.  Aceasta este notată cu litere de la F la A în funcție de calitate. Pentru drumurile din România, orice e mai ridicat de E este o alegere bună.

Alte detalii pe care trebuie să le verifici sunt indicii de viteză și cei de sarcină. Indicele de sarcină reprezintă greutatea pe care o suportă un cauciuc de vară. Indicele de viteză exprimă numărul maxim de km/h pe care îi poate suporta anvelopa fără a se deteriora. Și acest indice este notat cu o literă, iar cele  mai multe păreri spun că cele care se încadrează în categoria H sunt bune pentru drumurile din țara noastră.

Zgomotul de rulare este un alt indice ce trebuie verificat. Acesta nu trebuie să depășească 70 dB – 75 dB. Poți verifica până și măsura în care noua pereche de anvelope va influența consumul de combustibil. Acest indice este notat cu litere de la A la G unde A exprima cel mai scăzut consum de carburant. Si pentru ca iti doresti produse la un raport excelent calitate-pret, opteaza pentru cauciucuri ieftine de vara de la Anvelope-Oferte.ro, caci, cu siguranta, nu te vor dezamagi.

Alege un producător de anvelope de vară de încredere

Garanția calității anvelopelor poate fi dată chiar de producător. Mulți șoferi sunt în căutare de anvelope de vară ieftine și bune și, deși nu ar trebui să cauți neapărat cel mai mic preț, este posibil să găsești un brand care să le comercializeze la prețuri accesibile pentru orice șofer. Poți găsi ușor cele mai de încredere branduri din România pe această nișă, solicitând părerea altor șoferi. Vei observa că foarte mulți vor menționa compania Petlas.

Un brand care a reușit să își creeze o bună reputație va continua să producă produse calitative, tocmai pentru a nu-și compromite această reputație. Cauciucurile se bucură de recunoaștere internațională, fiind exportate în peste 100 de țări. De asemenea, perechile de anvelope Petlas au o dublă certificare a calității. La toate aceste avantaje se mai adaugă încă unul: sunt accesibile ca preț.

După parcurgerea acestor trei pași – stabilirea dimensiunii potrivite, verificarea indicilor de performanță, alegerea unui producător de încredere – ești gata să alegi o pereche de cauciucuri care să te însoțească kilometri buni la drum. Cele mai bune componente și accesorii auto te vor ajuta să ai nu doar un condus sigur ci și unul plăcut, așa că nu face această alegere la întâmplare.

872 vizite
Distribuie pe

Consultații de specialitate la cabinetele medicale Dr. Coica
Marti, 9 Octombrie 2018
Cei mai buni medici specialişti din judeţ, dar şi de la Cluj, oferă consultaţii la cabinetele medicale Dr. Coica din Satu Mare şi Carei.   continuare

Primul grup asociat de servicii contabile din Satu Mare
Luni, 8 Octombrie 2018
Cred cu tarie ca asocierea intre firme cu acelasi domeniu de activitate poate aduce multe avantaje.   continuare

Cele mai bune sfaturi pentru schimbarea domiciliului
Luni, 8 Octombrie 2018
Indiferent de vârsta pe care o ai, apare un moment în viaţa ta când iei decizia de a te muta.   continuare

Consultații de specialitate la cabinetele medicale Dr. Coica
Luni, 1 Octombrie 2018
Cei mai buni medici specialişti din judeţ, dar şi de la Cluj, oferă consultaţii la cabinetele medicale Dr. Coica din Satu Mare şi Carei.   continuare

Trei intrebari ce trebuie sa le puneti unui contabil inainte de a incheia un contract
Luni, 24 Septembrie 2018
Care este cel mai bun mod de a va contacta si cat de des trebuie sa fim in legatura? Acest lucru poate parea o intrebare prea simpla, dar comunicarea clara, eficienta si frecventa este cheia unei relatii sanatoase si benefice cu contabilul dumneavoastra.   continuare