Locale Altele
Sambata, 23 Februarie 2019
Sam, 23 Feb 2019
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cum să alegi aplice și spoturi LED potrivite pentru fiecare cameră?
SM Online  - Joi, 28 Iunie 2018

Iluminatul interior este foarte important. Din fericire, nu mai trăim în era în care să fim nevoiți să ne descurcăm pe întuneric cu ajutorul lumânărilor.

Tehnologia a avansat astfel încât ne putem bucura de o lumină sănătoasă chiar și după lăsarea întunericului. Atunci când cauți o soluție pentru iluminatul interior care să fie și eficientă și economică, LED-ul este, cu siguranță, cea mai bună alegere. Iar atunci când știi cum să poziționezi corect aplicele și spoturile în fiecare încăpere din locuință, poți ajunge să te bucuri de cel mai înalt grad de confort.

Aplice și spoturi LED pentru lumina ambientală

În orice cameră din locuința ta vei avea nevoie de o sursă de lumină ambientală. Lumina ambientală se referă la sursa care va lumina întreaga încăpere. Este cea care se montează în tavan și oferă suficientă acoperire pentru toată suprafața camerei. În prezent, poți folosi aplice sau spoturi cu led pentru iluminat ambiental.

De ce să alegi LED? Pentru ca în momentul de față este cea mai rezistentă și mai economică variantă. Un astfel de bec rezistă până la 50.000 de ore, în comparație cu doar 1000 de ore cât durează un bec incandescent. Chiar dacă au un preț de achiziție ceva mai mare, efortul financiar inițial merită, deoarece investiția va fi amortizată prin valorile scăzute la consumul de energie electrică. 


Dacă te temi în legătură cu eficiența iluminatului cu aplice și spoturi LED, află că nu ai nici un motiv pentru asta. Deși sunt economice, acestea nu sunt becuri cu lumină slabă. Lumina difuzată de aceste surse este puternică. De asemenea, nu trebuie să te îngrijorezi că lumina va fi una rece cu care nu ești obișnuit. Poți opta atât pentru aplice LED, cât și pentru spoturi cu lumină caldă sau „galbenă” cu care suntem toți obișnuiți. De fapt, spoturile LED au o lumină suficient de puternică și de caldă pentru a servi ca spoturi de exterior, iluminând curtea sau zona din fața casei.

Spoturi și aplice LED pentru lumina de zonă

În orice încăpere este recomandat să ai și lumină care să fie concentrată într-o zonă. Astfel poți folosi doar lumina de care ai nevoie, nu neapărat lumina ambientală, sau poți pune mai multă lumină într-o zonă în care cea ambientală nu ajunge foarte bine. Astfel de spoturi LED sau de aplice, pot fi instalate, de exemplu, în locul veiozei. La birou poți încastra spoturile sau aplicele direct în mobilă sau pe perete în apropierea biroului. La fel poți proceda și cu lumina de pe noptieră. În acest caz spoturile și led-urile prezintă mai multe avantaje, asa ca poti da un click aici pentru a afla mai multe detalii. Poți alege un sistem de aplice LED cu lumină indirectă și cu intensitate reglabilă. Pentru citit, cel mai bine este să alegi spoturi LED pentru interior cu lumină albastră.

Un alt loc în care luminile LED s-ar potrivi foarte bine este bucătăria. În zona chiuvetei sau acolo unde pregătești ingredientele pentru gătit, cum ar fi zona în care tai legumele, niște lumini LED sunt foarte recomandate. Dacă ai încăperi mari și nu vrei să folosești lumina ambientală când te odihnești doar într-o zonă a camerei, folosirea de spoturi sau aplice este ideală. Acestea pot fi încastrate în perete sau tavan, deci nu par a ocupa mult spațiu, nu deranjează estetic și pot fi instalate în așa fel încât diferite zone să fie controlate de diferite întrerupătoare. Poți alege dacă vrei să aprinzi toate luminile sau doar pe cele dintr-o zonă specifică.

Nu uita de spoturile și aplicele LED pentru lumina de accent

Lumina de accent este concentrată într-o zonă restrânsă și specifică. În general este folosită pentru a pune în evidență piese de decor artistic sau se mai folosește pentru acvarii sau terarii. De asemenea, poți folosi aplice cu lumină indirectă dacă ai un hol lung care trebuie traversat noaptea pentru a ajunge, de exemplu, la baie. Dacă alegi aplice LED cu senzori, acestea se vor aprinde automat, ghidându-te pe tine sau pe musafiri mai ușor și în siguranță către încăperea la care trebuie să ajungă.


O aplică cu senzor de mișcare este foarte practică în camera de baie. Suntem siguri că și ție ți se întâmplă des să lași lumina aprinsă la baie, pur și simplu pentru că uiți. Ei bine, dacă alegi o aplică cu senzori pentru iluminatul ambiental, nu vei mai avea această problemă. De asemenea, poți alege o oglindă cu spoturi LED pentru lumina de accent.

Sistemele de iluminat LED sunt discrete, economice, dar foarte eficiente. Dacă știi să le poziționezi corect, te poți bucura de maximum de confort în locuința ta cu minime cheltuieli. 

1074 vizite
Distribuie pe