Locale Altele
Luni, 18 Februarie 2019
Luni, 18 Feb 2019
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cum sa-ti cresti afacerea cu ajutorul cadourilor
SM Online  - Marti, 7 August 2018

Traim intr-o lume competitiva, iar pentru a avea succes, diferentierea este un factor esential si totodata dificil.

Daca ai o afacere si esti la inceput, atunci trebuie neaparat sa iesi in evidenta cu ceva pentru a-ti stabili prezenta ca jucator serios pe piata.

Cadourile corporate reprezinta atat o arta, cat si o stiinta, iar un anume John Ruhlin, autor al cartii “Giftology”, a aprofundat acest subiect definind miscarea “generozitatii radicale”: uzul cadourilor pentru a starni emotii placute si a te apropia de persoanele cu care vrei sa colaborezi.

“Cadourile simbolizeaza importanta pe care o acorzi unei persoane”, scrie Ruhlin in Giftology. “Atunci cand esti generos, oamenii observa si se vor simti apreciati. Astfel, vor fi mai inclinati sa fie binevoitori datorita naturii umane de a aprecia generozitatea.”

John Ruhlin provine dintr-o familie saraca, iar munca inca de cand era mic era ceva necesarpentru a se intretine. La facultate, John a fost vanzator de cutite Cutco, fiind nevoit sa faca un ban in plus pentru a-si plati taxa anuala. Dupa 6 luni, John vindea cele mai multe cutite Cutco din intreg statul Ohio, castigand peste 100 000 de dolari anual inainte sa implineasca varsta de 22 ani.

Ruhlin isi datoreaza succesul mentorilor sai, insa un avocat Paul Miller avea sa-l inspire total, acesta fiind din cale afara de generos. Partea si mai interesanta este ca generozitatea acestuia era pura si in scopuri filantropice, oportunitatile de business venind, insa, de la sine si destul de des. Filozofia generozitatii lui Miller reprezinta punctul de pornire ce avea sa-i defineasca parcursul lui Ruhlin, transformand-o intr-un model de business prosper.

Crescand intr-o familie religioasa, Ruhlin a stiut dintotdeauna ca generozitatea pura, fara vreo alta intentie ascunsa este un gest divin. De multe ori, Ruhlin surprinde prin discursurile lui dand citate din Biblie, spunand ca “Un dar deschide usi celui ce il ofera si-l duce inaintea celor mari.” (Proverbe 18:16).

El este ferm convins ca “felul in care te porti cu altii si dragostea fata de aproape iti vor deschide mai multe usi decat iti poti imagina”.

Ideea esentiala din spatele abordarii lui Ruhlin in vederea daruirii cadourilor corporate este data de caracterul unic si personal al cadourilor. Un cadou trebuie sa comunice intelegerea si empatia pe care o ai fata de un om, iar pretul cadoului este irelevant in acest sens. Ba mai mult, un cadou scump si fara insemnatate te poate face sa pari superficial. Un cadou scump il va face pe cel care primeste sa se simta inconfortabil, iar acesta poate avea impresia ca incerci sa il “cumperi”.

Putem trage concluzia ca elementul esential din spatele unui cadou reusit este efortul depus si atentia acordata intereselorpersoanei respective. Astfel, cadoul capata o latura mai umana, iar cel care primeste va fi cu siguranta recunoscator.

Indiferent de cadoul pe care il dai unui potential sau actual client, prezentarea acestuia este importanta. Un cos cadou corporate de la Giftsolution este ideal pentru a pastra lucrurile profi si a avea posibilitatea sa incluzi mai multe lucruri simple, dar cu insemnatate.

1134 vizite
Distribuie pe