Locale Altele
Joi, 24 Septembrie 2020
Joi, 24 Sept 2020
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Vrei ca lemnul sa reziste o perioada mai indelungata de timp? Iata ce ai de facut!
SM Online  - Luni, 6 August 2018

Lemnul este fara doar si poate unul dintre cele mai comune materiale de constructie si care este utilizat la scara larga in intreaga lume. Ferestrele, usile, scarile interioare, reprezinta doar cateva exemple de produse foarte comune unde lemnul si-a dovedit si inca isi dovedeste utilitatea.

Lemnul este un material natural cu o luminozitate aparte, fapt ce il transforma intr-un material cu caracteristici unice si pe care multi oamenii il privesc ca pe unul de lux.

Intretinerea lemnului este un proces pe care adesea oamenii il considera a fi complex, chiar daca solutiile existente actualmente pe piata ne pot ajuta sa facem acest lucru fara prea multe batai de cap. Avantajul suprem al lemnului este dat de capacitatea sa de a se integra cu usurinta in aproape orice decor, fie el modern sau traditional.

Unul dintre aspectele care au tinut multa vreme proprietarii de locuinte de lemn, indiferent ca vorbim despre scari interioare, usi sau ferestre este faptul ca acesta mereu era privit ca un material care necesita o atentie rigurasa in materie de intretinere. Nimic mai fals, insa avand in vedere ca lemnul si suprafete din lemn pot astazi fi protejate foarte simplu si foarte eficient prin intermediul solutiilor antimucegai, solutiilor anticarii si antiinsecte, precum si prin intermediul solutiilor de ignifugare.

Iata asadar cateva lucruri care te pot ajuta considerabil sa prelungesti durata de viata a a lemnului:

Ofera lemnului intretinere in mod periodic.
Este adevarat ca spre deosebire de PVC sau de alte materiale din care sunt construite astazi tamplariile usilor si ale ferestrelor, lemnul necesita o atentie mai aparte, insa acest proces nu este nici pe departe atat de migalos pe cat am fi tentati sa credem. Solutiile pentru intretinere printre care si aceste baituri pentru lemn se regasesc astazi intr-o varietate larga, astfel ca avem posibilitati multiple prin care ii putem oferi lemnului o atentie mai aparte in ceea ce priveste protectia si ingrijirea.

Utilizeaza solutii special create pentru intretinerea lemului.
Dupa cum probabil ai ghicit, intretinerea lemnului nu se poate face oricum, ci strict cu ajutorul unor solutii pentru tratare lemn concepute in acest sens. Unele dintre cele mai uzuale solutii in acest sens sunt cele care ofera lemnului protectie impotriva cariilor si daunatorilor, impotriva muceagiului, dar si cele ignifuge. Lemnul se poate deteriora foarte usor din pricina mucegaiului si a daunatorilor, astfel ca periodic este indicat sa utilizam solutii de aceasta natura pentru a putea prelungi duara de viata a lemnului.

Apeleaza la solutii care previn mucegaiul si daunatorii.
O vorba de aur utilizata foarte des in medicina spune ca este mult mai simplu sa previ decat sa tratezi, iar daca privim lucrurile in retrospectiva, situatia lemnului nu este foarte diferita. Este mult mai simplu si mult mai putin costisitor sa utilizam o solutie care previna aparitia unor probleme specifice, decat sa restauram ulterior lemnul, in situatia in care acest lucru mai este posibil. Asadar, cateva solutii care previn daunatorii si mucegaiul, cu siguranta reprezinta una dintre cele mai inspirate alegeri pe care le putem face pentru a putea prelungi durata de viata a lemnului.

1552 vizite
Distribuie pe