Locale Altele
Miercuri, 15 Iulie 2020
Mie, 15 Iul 2020
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Lemn vs peleti. Ce combustibil sa alegeti
SM Online  - Luni, 3 Septembrie 2018

Alegerea sursei de combustibil este una dintre primele decizii pe care le veti lua cand va ganditi la achizitionarea unui semineu. Iata cateva lucruri de luat in considerare atunci cand trebuie sa decideti ce combustibil pentru semineu este cel mai potrivit pentru dvs.

LEMN

Grija fata de mediu
Cand este selectat in mod durabil, lemnul este o sursa de combustibil regenerabila, neutra din punct de vedere al emisiilor de carbon. Noua tehnologie revolutioneaza eficienta semineelor pe lemne, a sobelor si a focarelor, facandu-le sigure pentru mediul inconjurator.

Efort
Efortul este necesar pentru spargerea si depozitarea bustenilor de lemn si a apriderii focului. Pentru a reduce la minimum efortul necesar, puteti sa va furnizati busteni pre-taiati si sa alegeti un semineu din lemn, soba sau focar semineu care are o tehnologie cu ardere in trei trepte. Timpul de ardere a lemnului este relativ la tipul si umiditatea lemnului pe care il utilizati si calitatea semineului.

Intretinere
In afara de curatarea anuala a cosului de fum si curatarea ocazionale din sticlei, semineele cu ardere pe lemn necesita foarte putina intretinere deoarece nu au componente mecanice de intretinut. Pentru a minimiza timpul pe care il petreceti pentru mentinerea semineului, alegeti un focar din lemn care are balamale rezistente si un zavor reglabil.

Cost
Semineele pe lemne, focarele si sobele sunt, in general, la preturi similare cu cele pe peleti si gaze. In ceea ce priveste costul combustibilului, daca nu puteti obtine lemn de la Mama Natura, va trebui sa platiti pentru el. Pentru a reduce costul intretinerii unui cos de fum, alegeti un focar din lemn care are un numar limitat de piese demontabile.

Productia de caldura
Semineele pe lemne, focarele si sobele produc mare caldura, dar cantitatea de caldura generata va depinde de tipul si continutul de umiditate al lemnului pe care il folositi, de numarul de busteni pe care il puneti in semineu si de calitatea si designul semineului.

Instalare
Focarele de seminee pe lemne pot fi instalate profesional in zidaria existenta. Semineele si sobele pe lemne pot fi pozitionate aproape oriunde in casa datorita noilor tehnologii de ventilare.

Siguranta
Daca cumparati un focar pe lemne, soba sau semineu de la un distribuitor autorizat, il instalati profesional si mentineti conform manualului de utilizare, acestea vor functiona sigur si eficient. Cele mai multe incendii produse de arderea lemnului, pot fi prevenite. Ardeti doar materialele aprobate si nu uitati sa purtati manusi pentru a impiedica ranirile si arsurile in timp ce fixati focul.

PELETI

Grija fata de mediu
Ca si lemnul, peletii sunt o alternativa regenerabila, neutra din punct de vedere al carbonului fata de combustibilii fosili. Realizate din materiale organice comprimate cum ar fi lemnul, scoarta, porumb, grau si orz, peletii devin din ce in ce mai populari. Pe scala de eficienta, cele mai bune focare pe peleti sunt comparabile cu focarele pe lemne care au o tehnologie de ardere in trei trepte.

Efort
In afara de necesitatea de a pune peletii pe foc si intretinerea regulata, focarele si sobele pe peleti necesita un efort minim pentru a functiona. Similar cu gazul, cele mai multe sobe si focare pe peleti pot fi pornite/oprite si ajustate prin comenzi electronice.

Intretinere
Folosite in mod regulat, sobe si focarele pe peleti necesita de obicei intretinere anuala si saptamanala. La o saptamana, va trebui sa curatati vasul de ardere (locul unde sunt aruncati peletii) si sa indepartati cenusa de pe componentele interne pentru a preveni blocarea debitului de aer care poate reduce eficienta unitatii sau opriti functionarea acesteia. Similar cu un focar pe lemne, va trebui sa curatati si geamul focarului, daca doriti sa pastrati o vedere clara asupra focului. Deoarece focarele pe peleti au mai multe componente mecanice, ele necesita mai multa intretinere.

Cost
Focarele pe peleti, semineele si sobele sunt, in general, la preturi similare cu cele pe lemne si gaze. Costul celor pe peleti va fi relativ la eficienta unitatii pe care o cumparati, la calitatea si tipul de peleti utilizati si la setarile de caldura pe care le mentineti.

Productia de caldura
Cantitatea de caldura produsa de semineul pe peleti este corespunzator eficientei si maiestriei unitatii pe care o cumparati, la calitatea si tipul de peleti pe care il utilizati si la setarile de caldura pe care le mentineti.

Instalare
Singurul lucru mai usor si mai ieftin de instalat decat un focar pe peleti este o soba pe peleti. Focarele pe peleti se instaleaza usor, deoarece nu necesita o linie de combustibil.

Siguranta
Daca cumparati un focar sau o soba de la un comerciant autorizat, cu reputatie, instalat de profesionisti si il mentineti conform manualului de utilizare, acesta ar trebui sa functioneze in siguranta si eficient.

La achizitionarea oricarui tip de seminee Bistrita, echipa noastra profesionista va ofera consultanta si ajutor pentru ca experienta dvs. cu noi, sa fie una remarcabila.

1886 vizite
Distribuie pe