Locale Altele
Luni, 20 Mai 2019
Luni, 20 Mai 2019
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cele mai bune sfaturi pentru schimbarea domiciliului
SM Online  - Luni, 8 Octombrie 2018

Indiferent de vârsta pe care o ai, apare un moment în viaţa ta când iei decizia de a te muta. Cel mai probabil vei simţi bucurie şi agitaţie în egală măsură. Însă, există mai multe detalii care trebuie să le iei în considerare, în special în cazul în care te muţi într-o locuinţă închiriată.

Primul pas pe care trebuie să îl realizezi constă în conştientizarea faptului că te vei muta şi conceperea unui plan de acţiune, pentru a nu te întoarce la fel de rapid înapoi acasă.De cele mai multe ori, prima mutare este într-un loc închiriat, deoarece nu faci pasul achiziţiei unei case, fără să testezi mai întâi ce îţi doreşti cu adevărat de la o locuinţă.

De aceea, este important să iei în considerare toate variabilele implicate în procesul de închiriere şi mutare (căutarea apartamentului, negocierea contractului de închiriere, transportul, depozitarea, curăţenia, reparaţiile etc), să decizi dacă se merită efortul şi să îţi depăşeşti eventualele frici pe care le-ai putea avea în demararea acestui nou capitol din viaţa ta.

Chiar şi o proprietate temporară trebuie aleasă cu grijă în cazul în care doreşti să închiriezi, aşadar, următorul pas constă în identificarea celor mai bune oferte de locuinţă.

Poţi începe căutările online prin intermediul site-urilor de imobiliare din Romania. Recomandarea noastra este Flatfy, denumit “cel mai comod motor de cautare de imobiliare din Romania”.


Flatfy.ro este un motor de căutare de locuințe propuse spre vânzare și este adresat persoanelor care caută să cumpere și/sau să închirieze case, apartamente și vile atât pe piața secundară cât și  pe piața imobiliarelor noi construite în România. Acesta încorporează reclame de la o multitudine de surse pentru a-I asigura clientului o gamă largă de conținut relevant în ceea ce privește industria imobiliară.

Colaboratorii acestei companii au adunat toate anunțurile de vânzare și chirie a imobiliarelor din toate sursele actuale din România, le-au analizat și le-au selectat confortabil, rezultând o căutare ușoară, clară și comodă pentru vizitatori, oferindu-le acestora tot ce au nevoie într-un timp cât mai scurt.

Dacă noua casă nu este deja echipată cu un sistem de securitate, poate vrei să iei în considerare configurarea unui astfel de sistem. Schimbă încuietorile, dacă blocul este mai vechi. Dacă este abia construit nu este cazul să îţi faci griji, încuietorile sunt noi.

Majoritatea dezvoltatorilor îţi fac o verificare şi înainte şi după ce o cumperi/inchiriezi. Acesta este momentul în care îţi vor fi prezentate camerele şi funcţionarea sistemelor şi componentelor-cheie. Uită-te bine pe planuri şi vei vedea unde sunt localizate întrerupătoarele electrice, robineţii de apă si gaz precum şi alte dotări ale casei. Învaţă cum să le operezi! Asigură-te că ştii unde, când şi cum se schimbă filtrele pentru cuptoare şi aerul condiţionat. Notează dimensiunile şi orice altceva ţi-ar fi de folos ulterior. Învaţă să operezi toate sistemele: de securitate, automatizare, de deschidere a uşilor de garaj, dedurizarea apei, sisteme de stropire, termostate programabile, intrarea în bloc si altele.

Mutarea îţi oferă independenţă, libertate şi noi posibilităţi, dar aceste aspecte sunt însoţite de anumite responsabilităţi. Fără a te dădăci, îţi spunem că este vital să te ocupi, în mod consecvent, de curăţenie, îngrijirea bunurilor proprii, reparaţii etc. Nu vrei să devii un clişeu al dezordinii şi nefuncţionalităţii.

Atunci când locuieşti pentru prima oară într-un apartament închiriat, poţi avea parte de anumite surprize provocate de împărţirea proprietăţii cu o altă persoană. De la colegul de cameră, până la proprietar, eşti nevoit să comunici eficient nevoile tale, dar şi să înţelegi necesităţile persoanelor din jurul tău.

În ceea ce priveşte relaţia cu proprietarul, aceasta poate fi uşor intermediată dacă ai apela la o firma de management al proprietăţii, în situaţia în care doreşti să eviţi relaţionarea cu acesta.

În momentul în care te muţi, ai putea avea clipe în care să te simţi descurajat, deoarece există numeroase aspecte de care trebuie să te ocupi: facturi, curăţenie, mentenanţă în cazul unor defecţiuni, sau acte necesare în cazul în care eşti student străin. Dar, primul lucru care trebuie să-l faci atunci când eşti în impas, este să-ţi păstrezi calmul şi să ceri ajutorul. Doar pentru că te-ai mutat pe cont propriu într-o locuinţă nouă, nu înseamnă că trebuie să fii singur la nevoie.


Casa ta este parte dintr-o comunitate întreagă! Dar nu te aştepta ca vecinii să vină la tine – du-te afară şi cunoaşte-i. Vecinii îţi pot deveni unii dintre cei mai apropiaţi prieteni. Ei te pot ajuta, de exemplu, cu udarea gazonului sau a florilor atunci când eşti departe. Beneficiile sunt infinite. Noii vecini pot, de asemenea, să îţi spună la ce grădiniţă să îţi duci copilul, unde găseşti o bonă bună, unde sunt locurile de joacă sau cum să găseşti o menajeră de încredre. Cu alţii poţi împărtăşi aceleaşi interese. Mulţi poate sunt, ca şi tine, împătimiţi de film, pasionaţi de călătorii, amatori de vin şi multe altele. Este, de asemenea, important să cunoşti comunitatea din motive practice. Dacă ai animale de companie, este o bine să ştii unde se află cel mai apropiat cabinet veterinar sau spital pentru animale. Cu cât ştii mai multe despre cartierul tău, cu atât te vei simţi mai confortabil şi mai în siguranţă.

Dacă îți dorești o viață mai bună într-o casă nouă fără prea multe eforturi și costuri, intră pe portalul Flatfy.ro și găsește-ți repede și ușor locuința de vis ! Flatfy.com lucrează în 37 de țări, inclusiv cele Est Europene, deci puteți compara prețurile în aceste țări : România ( flatfy.ro, new.flatfy.ro ), Moldova și Ungaria .

1492 vizite
Distribuie pe