Locale Altele
Duminica, 24 Octombrie 2021
Dum, 24 Oct 2021
Ghid pentru folosirea glucometrului
SM Online  - Luni, 5 Noiembrie 2018

Glucometrul este un dispozitiv indispensabil persoanelor care suferă de diabet. Numărul celor ce sunt diagnosticați anual cu această afecțiune crește într-un ritm accelerat din cauza mai multor factori atât interni cât și externi.

Cel mai important este să depistăm boala încă din stadiul incipient și să găsim soluții pentru a o putea ține sub control. Si în acest caz ca și în multe alte situații informația înseamnă putere.

Să cunoaștem îndeproape toate detaliile afecțiunii pe care o avem este un major avantaj. Datorită tehnologiei moderne există nenumărate mijloace de tratare a diabetului.

Acestea sunt foarte simple, nu necesită prezența unui specialist și se pot aplica de către pacient, iar printre ele se numără și glucometrul.

Glucometrul este un dispozitiv de mici dimensiuni și uz casnic care facilitează și monitorizează atent  toate schimbările din organismul persoanei ce suferă de diabet.

De asemenea, acesta are o serie de intrucțiuni precise și accesorii ce se achiziționează la pachet cu aparatul în sine.

Acele sau stilourile de testare cât și benzile de testare sunt părți integrante ale unui glucometru fără de care nu ar putea fi posibilă o măsurare corectă a nivelului de zahăr din sânge.

Înainte să achiziționezi un glucometru este esențial să te documentezi în legătură cu cel mai bun glucometru, ce ți se potrivește și de ce ai nevoie de așa ceva.

Este adevărat că un astfel de aparat le este destinat persoanelor ce suferă de diabet, însă este mereu bine-venit și în casele celor ce vor doar să își țină o evidență a cantității de zaharuri din organism. Sa nu uitam ca bolnavii de diabet din Romania nu au parte de cel mai bun tratament in spitale.

Sunt câțiva pași premergători utilizării unui glucometru:

Spre exemplu, trebuie să ne alegem o anumită perioadă din zi ( înainte sau după masă). Un alt factor esențial este frecvența. Atunci când prezinți un risc de creștere a glicemiei este important să urmezi un regim aliementar cât mai sănătos, dar și un program pe o perioadă îndelungată  a momentelor de masurarea a zahărului din sânge.

O altă caracteristică este eliminarea factorilor bacterieni din zona în care urmează să se efectueze înțepătura. Dezinfectează-ți inainte mâinile prin spălarea acestora cu apă caldă și săpun  deoarece  ajută la o circulație a sângelui mai bună și asigură un mai bună acuratețe a rezultatului.

După ce toți acești pași au fost realizați este momentul să treceți la testul propriu zis care durează numai câteva momente rezultatul fiind vizibil în doar căteva secunde pe ecranul glucometrului.

Înțeapă degetul cu acul de testare al dispozitivului și introdu picătura de sânge rezultată pe bandă în aparat. În mai puțin de 10 secunde de la efectuarea acestor pași vei obține rezultatul măsurătorii și vei ști cu exactitate ce este de făcut în continuare. Totodată este important să schimbăm degetul în care ne înțepăm.

Cu ajutorul unui glucometru este mult mai ușor de gestionat și tratat această afecțiune ce începe să își facă simțită prezența din ce în ce mai mult în rândul tinerilor. Totodată te îndrumă să înțelegi modul în care stresul și ritmul accelerat de viață pe care îl duci îți afectează starea de sănătate.

Normalitatea acestui proces de testare a glicemiei le oferă o viață mai ușoară pacienților care se confruntă cu diabetul și nu numai. Oricine își poate controla modul în are anumite alimente sau situații sunt resimțite și asimilate de organismul nostru.

Sunt nenumărate tipuri de glucometre pentru persone de diferite vârste. De la cei trecuți de prima tinerețe până la cei adolescenți. Este greu de crezut că există tineri ce au acestă afecțiune, însă pentru ei evoluția continuă a aparaturilor medicale reprezintă un avantaj uriaș. Un aparat de masurare a glicemiei este foarte ușor de utilizat, cu rezultat  precis ce îți oferă o viață cât mai normală cu putință. Face practic neobservat diabetul de către cei dragi nouă. 

2148 vizite
Distribuie pe