Locale Altele
Vineri, 26 Aprilie 2019
Vin, 26 Apr 2019
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cum să avem parte de un somn sănătos
SM Online  - Miercuri, 21 Noiembrie 2018

Somnul este indispensabil vieții omului și de aceea trebuie să tratăm tot timpul cu seriozitate acest aspect.

După o zi lungă din timpul săptămânii, oricine își dorește câteva ore bune de relaxare. Ideal ar fi 8 ore, atât cât este recomandat de specialiști. Dar, de cele mai multe ori, nu ne simțim atât de odihniți după cele 8 ore și suntem tentați să prelungim timpul acordat odihnei.

Ajungem să dormim până la 10-11 ore, crezând că ne vom simți mai energici. Dar nu se întâmplă chiar așa. Din contră, somnul lung ne poate înrăutăți starea. Există și alți factori care afectează sau îmbunătățesc calitatea somnului.

Iată câteva sfaturi pentru a avea un somn sănătos!

Fără telefon înainte de culcare

Potrivit unui studiu realizat de specialiștii de la Universitatea din California, folosirea telefoanelor mobile înainte de culcare, în pat, contribuie la scăderea calității somnului.

În urma cercetării, a fost descoperit faptul că oamenii care acordă mai mult timp telefoanelor mobile, mai ales în vreme ce ar trebui să doarmă, se odihnesc mai puține ore. De asemenea, lor le ia mai mult timp să adoarmă și astfel calitatea somnului scade. Dacă vrem să ne simțim odihniți a doua zi, trebuie să evităm să mai folosim telefoanele mobile sau orice alte ecrane înainte de culcare. Odată făcut acest pas, corpul nostru se va simți mult mai bine.

Atenție! Problemele grave de sănătate pot apărea și din cauza acestor factori. Somnul insuficient poate conduce la obezitate, diabet, boli de inimă, depresie clinică etc.

Alegerea unei saltele de calitate

Pentru un somn de calitate, și salteaua trebuie să fie de calitate. Dar, pe lângă calitatea produsului, trebuie să ne gândim și la nevoile noastre. Spre exemplu, dacă suferim de probleme cu spatele sau cu articulațiile, cel mai bine ar fi să ne orientăm către categoria de saltele superortopedice. Care sunt avantajele unei astfel de saltele? Îmbunătățește fluxul de trafic și oferă posibilitatea coloanei vertebrale și articulațiilor să se odihnească într-un mod natural, fără stress și tensiune musculară. Cu o astfel de saltea, ne vom bucura de un sentiment de bunăstare. În plus, este recomandată special celor care suferă de scolioză, hernie etc. De unde putem cumpăra? De la SaltelePrevi.

Igiena

Când vine vorba de igienă, nu trebuie să ne gândim neapărat la lenjeria de pat atent călcată și spălată. Bineînțeles că este de luat în calcul, însă nu este singurul aspect. Pentru a avea un somn sănătos, aerul pe care îl respirăm trebuie să fie fresh. De aceea, este recomandat să aerisim camera înainte de culcare. Tuturor ne place să ne odihnim într-o ambianță curată, așa că este important să deschidem fereastra camerei în care dormim, măcar pentru câteva minute.

La capitolul igienă intră în discuție și starea saltelei. Am pregătit câteva sugestii de întreținere:

➢  Aspirați periodic salteaua;

➢  Nu utilizați produse de curățare lichidă;

➢  Alegeți o somieră corespunzătoare;

➢  Folosiți o protecție de saltea impermeabilă;

➢  Lăsați salteaua să respire atunci când schimbați lenjeria;

➢  Este bine ca saltelele să fie întoarse o dată la trei luni pentru a asigura uzura uniformă,inversând zona superioară cu cea inferioară;

➢  Dacă salteaua este rulată, așteptați 24 de ore, iar apoi o puteți folosi.

Așadar, se poate observa că un somn sănătos contribuie la calitatea vieții noastre. Nu lăsați factorii care apar să vă afecteze sănătatea. Țineți cont de sfaturi, mai ales de cele venite de la specialiști, iar totul va fi în regulă.

1807 vizite
Distribuie pe