Locale Altele
Miercuri, 29 Martie 2023
Mie, 29 Mar 2023
Caractericile cele mai importante ale unui aparat de aer conditionat bun
SM Online  - Miercuri, 6 Martie 2019

Chiar daca vara a trecut, oamenii ar trebui sa se gandeasca serios sa isi achizitoneze un aparat de aer conditionat pentru a beneficia de preturi mult mai reduse ca in timpul sezonului estival.

In plus, pe langa functia de racire a temperaturii, un aparat de aer conditionat poate si incalzi incaperile ceea ce reprezinta un mare punct in plus avand in vedere frigul care a pus stapanire pe orase.

Inainte de a pleca la cumparaturi un viitor client trebuie sa aiba in vedere cateva caracteristici importante astfel incat investitia facuta sa fie una cat se poate de profitabila din toate punctele de vedere. Raportul calitate-pret este unul esential asa ca alegerea trebuie facuta in deplina cunostinta de cauza.

Pe baza caror criterii se alege un aparat de aer conditionat?

In primul rand, clientul trebuie sa se orienteze spre un aparat cu o putere suficient de mare care sa asigure un nivel optim al temperaturii in locuinta. In cazul aparatului de aer conditionat, puterea se exprima in BTU si variaza intre 9000-22000.

Pentru o locuinta normala de 50-60 m2, specialistii de la www.OnlineReview.ro recomanda un aparat cu o capacitate de 14000 BTU. Rezultatul final va fi unul pe masura asteptarilor, iar utilizatorii se vor putea bucura de o atmosfera placuta.

Un alt criteriu esential il reprezinta functiile unui astfel de aparat de aer conditionat. Racirea si inclazirea sunt functiile de baza, insa aparatele pot avea si functii suplimentare precum cea de dezumidificare care pastreaza un nivel optim impiedicand in felul acesta aparitia mucegaiului si dezvoltarea problemelor respiratorii, dar si functia de autocuratare care ii permite aparatului sa elimine singur impuritatile acumulate de-a lungul timpului. In felul acesta, utilizatorii nu trebuie sa mai faca manual acest lucru si se pot bucura linistiti de un aer curat si proaspat in fiecare zi.

Un aparat conditionat performant este dotat cu o serie de filtre importante pentru sanatatea celor din jur. Filtrul HEPA 13 este cel care retine particulele si impuritatile din aer, in vreme ce filtrul catechin omoara bacteriile din incapere. Persoanele fumatoare au neaparat nevoie si de un filtru dezodorizant al carui rol este de a filtra mirosurile neplacute din incapere.

Aparatele de aer conditionat sunt clasificate in functie de eficienta in diferite clase energetice. In general, cele mai cautate produse sunt cele din clasa energetica A+++ datorita faptului ca asigura un consum redus de energie electrica, un mare avantaj pentru cumparatori mai ales in timpul verii cand aparatele de aer conditionat functioneaza in cea mai mare parte a timpului.

Un alt criteriu care nu trebuie neglijat este nivelul de zgomot. Un aparat silentios poate fi utilizat la orice ora din zi sau din noapte si poate fi chiar instalat in camera fara sa creeze nici cel mai mic discomfort in timpul somnului.

Fara doar si poate, alegerea unui produs trebuie sa se faca in raport cu necesitatile fiecarui cumparator in parte. In functie de suprafata locuintei sau de preferintele tehnice, romanii trebuie sa isi achizitioneze un aparat de aer conditionat performant si calitativ.

2176 vizite
Distribuie pe