Locale Altele
Marti, 26 Mai 2020
Marti, 26 Mai 2020
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Vrei să faci criosaună? Mergi la Roana Crio Center!
SM Online  - Joi, 6 Iunie 2019

Faci sport? Vrei să faci criosaună fiindcă ai aflat că are anumite beneficii pentru persoanele care fac sport? Mergi la primul salon de îngrijire corporală deschis în Satu Mare!

Acolo ai șansa să descoperi avantajele minunate ale aerocrioterapiei sau criosaunei. Înainte, însă, de a te bucura te aceastăterapie, vrem să-ți oferim câteva informații utile despre crioterapie.

Crioterapia, adică tratamentul prin aplicarea frigului, este o tehnică de fizioterapie aplicată în moduri diferite și cu efecte diferite.

Principalul efect al acestei terapii este sedarea zonei, deși are și alte efecte, cum ar fi cele antiinflamatorii sau circulatorii.

Este o tehnică utilizată pe scară largă în sport, atât preventiv (pentru a atenua durerile după o sesiune de antrenament dur) cât și terapeutic (pentru a trata o leziune).

Forma de aplicare a crioterapiei

Ca norma generală, această terapie se aplicănu mai mult de 3 minute. Chiar dacă corpul este expus la temperaturi extrem de scăzute, nu îngheață, întrucât aerul din criosaună este foarte uscat.

În aer umed, organismul nu ar putea suporta o astfel temperatură. În timpul crioterapiei senzația pe care o vei percepe va fi una suportabilă. Va fi mai puțin neplăcută decât scăldatul în apă rece, de exemplu.

De îndată ce vei face criosaună, șocul termic scurt și controlat  îți va ajuta organismul să-și   regăsească  echilibrul, să  elimine stresul și consecințele sale. De asemenea, va reduce celulita și greutatea corporală.

Frigul nu se aplică direct pe piele. În timpul procedurii de criosaună este necesară purtarea unei lenjerii de corp și a unor încălțări speciale care izolează pielea de contactul direct cu aerul rece. Acest lucru se datorează faptului că frigul prelungit poate produce arsuri.

Efectele crioterapiei

Există multe efecte ale acestei terapii ( la nivel metabolic, la nivelul țesuturilor...), dar ne vom concentra pe cele mai legate de utilizarea frigului pentru a trata leziunile obișnuite în sport.

Scăderea durerii: Frigul are un efect analgezic. Produce sedare locală, scăderea sensibilității și percepția durerii musculo-scheletice.

Vasoconstricția: Frigul reduce aportul cu sânge în zonă. Acest lucru este util pentru tratarea inflamațiilor cauzate de traume, de exemplu.

Scăderea spasmului muscular: Frigul relaxează mușchii, fiind capabil să reducă spasticitatea, adică să relaxeze mușchiul prea tensionat.

Toate acestea sunt de ajutor în ameliorarea simptomelor produse de contuzii, entorse, întinderi musculare sau pentru a reduce disconfortul după activitate fizică intensă.

Recomandări înainte de criosaună

Înainte de a efectua procedurile de criosaună, specialiștii de la Roana Crio Center îți fac câteva recomandări:

- să nu efectuezi activități sportive cu 30 minute înainte de procedură;

- să nu faci duș sau baie fierbinte cu 30 minute înainte de procedură;

- să existe o perioadă de minim 30 minute de la ultima masa;

- să-ți schimbi hainele umede;

- să nu te dai cu cremă, loțiune sau ulei de corp;

- să îți scoți bijuteriile metalice și, dacă ai piercing-uri, să le acoperi cu plasturi;

- să-ți protejezi cicatricele cheloide și a zonele sensibile la frig.

Și asta nu e tot. La Roana Crio Center ai ocazia să completezi procedura de criosaună la nivel local cu criofanul. Criofanul completează terapia prin frig și te ajută să-ți redobândești fermitatea pielii, elasticitatea, te scapă de inflamații, dureri musculare, și toate acestea acționând non-invaziv asupra pielii.

Este vorba practic despre un aparat conceput pentru tratamentul local al diferitelor zone ale corpului (față, decolteu, scalp, articulații, etc.) cu ajutorul unui flux de vapori de aer și azot cu temperatura cuprinsă între -70°C până la -90°C. Aparatul este echipat cu un racord flexibil ce permite manipularea ușoară.

Acest tratament poate fi aplicat în:

- Cosmetică (celulită, acnee, seboree etc.);

- Dermatologie (psoriazis, neurodermită, eczeme etc.);

- Neurologie (nevrite, nevralgii, radiculite);

- Chiropraxie;

- Tratamentul traumatismelor;

- Tratamentul arsurilor;

- Medicină sportivă etc.;

- Recuperarea după intervenții chirurgicale.

Și după ce te bucuri de beneficiile criosaunei și criofanului, îți recomandăm să te bucuri și de un tratament comestic, tot aici la Roana Crio Center. Îngrijește-ți, menține-ți și înfrumusețează-ți corpul pentru a-ți prelungi tinerețea, pentru a te bucura de sănătate și de un plus de farmec.

Fii fericită și sănătoasă! Mergi la Roana Crio Center!

3216 vizite
Distribuie pe