Locale Altele
Marti, 19 Ianuarie 2021
Marti, 19 Ian 2021
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cum să planifici instalațiile sanitare din casa ta? 5 sfaturi practice!
SM Online  - Vineri, 29 Noiembrie 2019

Într-o casă nouă, sistemul de instalații sanitare dispune de trei componente principale - sistemul de alimentare cu apă, sistemul de drenare și corpurile pentru aceste instalații.


În majoritatea caselor, pentru a monta instalațiile sanitare, trebuie să chemi un instalator autorizat, iar dacă decizi să faci singur operațiunile, trebuie să ai aprobarea de la un astfel de specialist, care să și supraveghează activitatea ta. 

5 sugestii pentru cum ar trebui planificat sistemul sanitar din casa ta

Corpuri sanitare

Deoarece sunt adesea prea mari pentru a fi instalate odată ce se lucrează la pereți și uși, cada și dușul sunt, de obicei, puse înainte de a încadra final baia. Pentru că vor fi în continuare renovări și construcții în noua casă, este nevoie să acoperi aceste corpuri cu carton sau chiar cu pături ori covoare vechi pentru a le proteja de zgârieturi. Instalează și conectează la alimentare chiuveta și fixeaza mobilierul de baie după terminarea pereților și așezarea gresiei.

Sistem de alimentare cu apă

Principala linie de alimentare cu apă sub presiune intră în casă sub linia de îngheț, apoi se împarte în două - printr-o țeavă zincată este furnizată apă rece, iar cealaltă se conectează la centrala termică. De acolo, cele două linii dau apa caldă și rece fiecărei surse (baterie). Unele case au un sistem de colecție de alimentare cu apă, cu un panou mare, cu supape roșii pe o parte și valve albastre pe cealaltă parte. 

Fiecare supapă controlează un tub fierbinte sau rece individual care furnizează apă unei surse. Utilizarea unui sistem de colectare simplifică închiderea alimentării cu apă la un singur aparat fără a opri alimentarea cu apă a întregii case.

Țevi de scurgere

O țeavă principală, care are, de obicei, un diametru de 4 centimetri, circulă vertical de la parter până la ultimul nivel al casei. Drenele adiacente se conectează la această țeavă principală, direcționând deșeurile în jos, spre canalul principal de canalizare, care apoi iese din casă sub linia de îngheț și se leagă de sistemul de canalizare comun sau trece către un sistem septic personal.

Țevi de ventilație

Fără o sursă constantă de aer, în blocurile de scurgere apar blocaje. Toate canalele de evacuare necesită ventilație, în principal o singură aerisire, pusă în spatele unei chiuvete, care poate servi dispozitive și aparate suplimentare care se conectează la 10 metri de o linie de scurgere comună. Țevile de ventilație, care au în general un diametru de 2 centimetri, se conectează la țeava de aerisire. Atunci când un accesoriu se află prea departe de o aerisire comună, este nevoie de o conductă suplimentară, care se conectează la această țeavă sau iese de pe acoperiș separat, în funcție de amenajarea casei.

Capcane de mirosuri

O capcană de scurgere este o țeavă în formă de U, care se conectează la partea de jos a unei chiuvete, duș sau scurgere pentru cadă, de obicei din plastic. O capcană păstrează o cantitate mică de apă care împiedică gazele de canalizare mirositoare să se întoarcă în casă. Toate instalațiile de acest fel necesită capcane de scurgere, pentru a nu avea surprize neplăcute în baie.

Acestea fiind spuse, iată câteva sfaturi utile pentru amenajarea sistemului sanitar din locuința ta, atunci când nu ești sigur de prioritizarea instalațiilor. Ai grijă să ceri părerea unui profesionist dacă vrei să faci modificări majore.

Sursă foto: shutterstock.com

 
8492 vizite
Distribuie pe