Locale Altele
Vineri, 15 Ianuarie 2021
Vin, 15 Ian 2021
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cum funcționează generatorul de numere aleatoare în cazinourile online?
SM Online  - Miercuri, 5 Februarie 2020

RNG-ul sau generatorul de numere aleatoare este responsabil pentru succesiunea evenimentelor dintr-un cazinou online. Unii spun că poate fi manipulat sau piratat. Să-l analizăm și să ne dăm seama cum funcționează RNG-ul.

Fapt istoric. Sloturile mecanice care funcționau în prima jumătate a secolului XX, nu aveau niciun generator de numere aleatoare. În schimb, aveau un mecanism care învârtea rolele cu o anumită viteză. Unii jucători au început să observe un proces simplu. 


Alții au încercat să calculeze probabilitatea unor evenimente specifice. Astfel de povești au devenit mituri și legende despre jucătorii care „bat” cazinoul, piratează slotul și înșeală sistemul. Cu toate acestea, nimeni nu a făcut-o încă.

RNG-ul într-un cazinou este un dispozitiv fizic cu propriul său software (sau doar un software), protejat de algoritmul MD5. RNG-ul este utilizat în toate tipurile de jocuri: sloturi, video poker, ruletă, jocuri de cărți etc. care se pot juca în cazinoul Betano, de exemplu.

Există 2 tipuri de generatoare de numere aleatoare:

TRNG - generator de numere aleatoare adevărat  (generator de numere aleatoare hardware)

PRNG - generator de numere pseudorandom.

Generator de numere aleatoare adevărate (TRNG)

TRNG este utilizat în cazinoul terestru și nu online.

Un adevărat generator de numere aleatoare este un dispozitiv (un cip sau o placă) care generează secvențe aleatoare de numere în conformitate cu procesele fizice haotice și în continuă schimbare. Procesele care au loc sunt total aleatoare: fenomene cuantice, radiații izotopice, zgomot Poisson etc.

Un anumit număr, care este specific procesului fizic particular, constituie un punct de plecare al TRNG-ului. Apoi, cel din urmă determină rezultatele roții de ruletă sau rolelor.

TRNG-ul este plasat în interiorul aparatului, sub protecție, unde nu poate ajunge orice membru al cazinoului. Înainte de instalarea generatorului, acesta este testat în laboratorul independent. Pentru a pirata, schimba secvența RNG-ului, cazinoul trebuie să treacă de partea securizată din aparat, să reprogrameze cipul și să-l restabilească. Unitățile autorizate nu permit acest lucru; fiecare aparat este întotdeauna sub supraveghere. În plus, nu se poate face nimic, în afara aparatului.

Generator de numere pseudorandom (PRNG)

PRNG-ul este un software sigur care are un anumit algoritm matematic care dă secvențe de numere aleatoare. De obicei, jocurile de cazino online folosesc acest tip de generator. Mai mult, fiecare slot are propriul său generator sigur. Fiecare dezvoltator are propriul său generator unic.

Activitatea PRNG-ul este continuă, algoritmul generează întotdeauna secvențe de numere aleatoare. Punctul de plecare al acestui tip de RNG este numărul cu mii sau chiar milioane de cifre după zecimal.

Pentru a obține un număr aleatoriu din punctul de plecare, RNG-ul realizează o mulțime de secvențe matematice. Care sunt acestea și care este secvența lor, știe doar dezvoltatorul. Pentru a avea acces la setările RNG-ului, trebuie să spargeți algoritmul, ceea ce este imposibil de făcut în cazul jocurilor licențiate. Generatoarele lor sunt testate înainte de lansarea jocului și sunt monitorizate constant pe toată durata de viață a jocurilor.

Cum funcționează RNG-ul?

TRNG-ul și PRNG-ul funcționează într-o manieră similară, dar punctele de pornire și algoritmii lor sunt diferiți. Generatorul funcționează tot timpul. Unii oameni spun că generează numere doar la apăsarea butonului respectiv. Este total greșit. Oamenii gândesc în acest fel, deoarece aceștia sunt conștienți de activitatea generatorului numai când ei acționează.

Teoretic, este posibil să prezicem următoarea secvență cunoscând algoritmul și momentul în care este generat numărul. Cu toate acestea, în practică, algoritmul și toate setările acestuia sunt ascunse de toată lumea, cu excepția organismelor de reglementare. Prin urmare, specialiștii care susțin că au găsit o modalitate de a înșela generatorul, încearcă pur și simplu să vă păcălească.

Certificare RNG

După cum am menționat anterior, fiecare dezvoltator are RNG-ul propriu. Pot exista chiar și câteva dintre ele într-o singură companie.

Înainte ca jocul să ajungă pe mâinile jucătorilor, fiecare generator este verificat și testat minuțios pentru a-i certifica validitatea și corectitudinea. În final, certificatul este dovada jocului corect al dezvoltatorilor.

Pentru a primi un document oficial de acest fel, software-ul / hardware-ul RNG-ului sau ambele, sunt furnizate unei companii dintr-o anumită jurisdicție specializată în audit.

Primirea unui certificat pentru generator este un proces costisitor și consumator de timp. Compania care a verificat RNG-ul trebuie să aibă licențe adecvate pentru dezvoltare. Generatorul trebuie să aibă setări adecvate care să se încadreze în limitele legale declarate. 

Acestea fiind zise, vă sugerăm să intrați cu încredere în cazinourile online licențiate, precum Betano, căci astfel de cazinouri folosesc doar software licențiate de sloturi, poker etc. Fiecare produs este  achiziționat de la dezvoltatorul oficial care are drepturile necesare să distribuie software-ul. Mult succes!

5374 vizite
Distribuie pe