Locale Altele
Duminica, 16 Iunie 2024
Dum, 16 Iun 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ce tipuri de website-uri au nevoie de servere dedicate?
SM Online  - Joi, 6 August 2020

Dupa cum stii deja, orice website are nevoie de servicii de hosting pentru a functiona.

Majoritatea persoanelor aleg pachetele de gazduire de tip shared, deoarece sunt disponibile la preturi accesibile. Totusi, in unele situatii ar fi mai bine sa incepi direct cu servere dedicate. Iata tot ce trebuie sa stii despre acestea!

Ce este un server dedicat?

Inainte ca fisierele din website-ul tau sa apara pe internet, ele trebuie sa fie stocate pe un server. Daca optezi pentru gazduire partajata, atunci vei imparti serverul cu alti clienti ai furnizorului,  deci si resursele acestuia. Drept urmare, accesul tau va fi limitat si poti intampina probleme daca volumul de trafic devine mare.

Pe de alta parte, un server dedicat iti apartine in totalitate. Spre deosebire de solutiile partajate, vei dispune de mai mult control. Viteza de transfer va fi imbunatatita si website-ul tau va putea rezista la mai multi utilizatori. De asemenea, pe niste servere dedicate va exista un alt nivel de securitate. Pentru ca ai parte de propriul centru de resurse, sansele de hacking vor fi reduse considerabil.

Cine are nevoie de aceasta solutie?

Companiile mari sunt cele care opteaza cel mai frecvent pentru un server dedicat! Acestea detin site-uri cu multi vizitatori si au nevoie de un pachet de gazduire care sa faca fata solicitarilor. De asemenea, aceasta varianta este utila pentru dezvoltatorii web care au aplicatii ce utilizeaza intensiv procesorul sau contin baze de date complexe. In cazul in care ai un brand stabil pe piata, trebuie sa te asiguri ca potentialii clienti au parte de o experienta de utilizare placuta.

Poti alege servere dedicate si atunci cand iti doresti sa creezi un magazin online, deoarece un asemenea proiect necesita mai multe resurse pe termen lung. Mai exista si situatia in care ai un website de mult timp care s-a dezvoltat si nu mai poate functiona cu acelasi pachet de gazduire din prezent.

Care sunt avantajele unui server dedicat?

Serverele acestea beneficiaza de sisteme puternice de racire si sisteme avansate de retea. Drept urmare, se garanteaza functionarea impecabila si un nivel ridicat de performante. Multe pachete ofera 99,99% uptime si ID dedicat gratuit. Deoarece gestionarea resurselor este fundamentala, asigura-te ca obtii pe servere dedicate acces root complet si un sistem de operare precum CentOS, Debian sau Windows Server.

Un alt avantaj important este protectia Anti-DDoS. Un atac de acest tip presupune lansarea unui volum imens de trafic fals, cu scopul de a supraincarca resursele. Fiindca exista persoane rau intentionate, cel mai bine ar fi sa previi o asemenea situatie. Configureaza hardware-ul prin modificarea setarilor firewall-ului de retea, astfel incat cererile din afara sa fie ignorate! Nu uita ca achizitionarea unui server dedicat iti permite si personalizarea acestuia! Il poti modifica dupa bunul plac si poti solicita uneori acces la o latime de banda mai mare sau la alte beneficii, discutand cu furnizorul.

Merita sa achizitionezi un server dedicat?

Pentru a putea raspunde la aceasta intrebare, gandeste-te la nevoile afacerii tale. Un blog sau un site de prezentare poate functiona si printr-o gazduire de tip shared. Un magazin online sau un proiect de dimensiuni mari va necesita, insa, mai multe resurse pe termen lung. Daca te afli in aceasta situatie, cel mai bine ar fi sa achizitionezi servere dedicate inca din prima zi.

3715 vizite
Distribuie pe