Locale Altele
Duminica, 27 Septembrie 2020
Dum, 27 Sept 2020
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Accesorii şi idei de amenajare pentru o grădină urbană cu şarm
SM Online  - Vineri, 21 August 2020

Un spaţiu verde în mijlocul oraşului, oricât de mic, este o adevărată comoară. Astfel grădinile urbane, chiar dacă sunt limitate în ceea ce priveşte dimensiunile, formă sau lumina, amenajate cu puţină imaginaţie, pot deveni adevărate oaze de relaxare.

Totodată, utilizarea accesoriilor adecvate va aduce un plus de şarm acestor grădini. Iată câteva idei în acest sens.

Foloseşte pietrişul pentru a crea mici alei

Cu ajutorul aleilor pietruite, poţi transforma o grădină îngustă într-un pasaj plin de farmec. Foloseşte la maximum pereţii, captusindu-i cu rafturi de lemn şi plante agăţătoare. Pentru a aduce un plus de şarm oazei tale de verdeaţă, instalează şi câteva corpuri de iluminat pentru grădină.

Foloseşte iarba artificială

Iarba falsă poate părea o idee neinspirată, dar, dacă ai nevoie de un spaţiu verde în mijlocul oraşului şi dispui de un balcon mic, poate fi o idee ingenioasă. Aceste covoare pentru exterior care imita iarba sunt rezistente, durabile şi vor crea un ambient plăcut pe micul tău balcon.

Foloseşte separeurile terasate

Terasarea spaţiului cu câteva niveluri creează senzaţia de zone diferite şi este extrem de eficienta într-un spaţiu mic. Chiar şi o uşoară schimbare de înălţime poate adăuga un plus de interes vizual. Pe un nivel poţi pune un grătar, pe altul un şezlong şi chiar o mică piscină.

Creează un loc de joacă urban

Ar fi minunat să îţi poţi menţine copii activi oferindu-le un loc de joacă într-o mică grădina urbană. Poţi instala bănci pe laturile grădinii, o zonă de servit masa şi câteva leagăne şi hamace de exterior. Din nou, iarba artificială poate face diferenţa. 

Instalează o băncuţă curbată

Băncutele curbate sunt ideale pentru grădinile de dimensiuni mici, fiind utile şi funcţionale în diverse situaţii. Astfel, poţi crea un loc minunat pentru servirea mesei sau doar pentru a sta afară, la aer. Pentru a creşte senzaţia de spaţiu, poţi instala câteva oglinzi pe zid sau pe perete. 

Creează o mini gradina zen

O pardoseală din scânduri de lemn, un rău de pietre şi câţiva bolovani albi cu forme armonioase pot configura uşor o mini gradina zen pe terasa ta. Pentru un plus de căldura organică, poţi monta câteva scânduri de lemn pe perete, obţinând astfel locul ideal pentru atârnarea câtorva plante în ghiveci.

Organizează o grădină pe perete

Dacă nu ai suficient spaţiu pe orizontală, nu uita că te poţi ridica pe verticală. Astfel, pereţii se pot folosi pentru a afişa diverse plante în ghivece sau în nişe în perete, iar tu vei crea o adevărată grădină verticală. Plantele suculente sunt cele mai potrivite, pentru că necesita îngrijire minimă şi arată întotdeauna foarte bine.

Sursa de imagine:

Jacob Lund / Shutterstock.com
3660 vizite
Distribuie pe