Locale Altele
Duminica, 27 Septembrie 2020
Dum, 27 Sept 2020
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Criterii de alegere a mobilei pentru baie
SM Online  - Marti, 1 Septembrie 2020

Camera de baie a devenit de ceva vreme un spațiu pe care nu-l mai privim doar prin aspectul utilitar al acesteia, devenind un loc al relaxării.


De asemenea, nu exagerez dacă spun că aspectul estetic al băii a ajuns să aibă aproape aceeași însemnătate cu latura utilitară a acesteia. Producătorii de obiecte pentru baie vin în întâmpinarea acestor schimbări și pun la dispoziție cumpărătorilor o gamă extrem de variată, gata să satisfacă și cele mai sophisticate cereri ale acestora.

Cumpărarea mobilei de baie poate părea o misiune dificil de îndeplinit la o primă vedere, dar dacă înainte de a începe cumpărăturile te asiguri că ai un plan bine gândit pentru renovarea băii, atunci obiectivele par ceva mai ușor de îndeplinit.

De asemenea, ar trebui să ai o viziune clară despre cum va arăta noua ta baie, după ce ai examinat diverse modele și amenajări de baie și ai planificat spațiul și depozitarea, și ar trebui să ai un buget cu care să lucrezi. În cele din urmă va trebui să identifici obiectivele și prioritățile și să le centralizezi în fișa de lucru.

Tipuri de mobilier, numărul de piese necesare și accesorii

Mobilierul pentru baie poate fi ales dintre trei tipuri generale de mobilier, cel pe comandă, mobilierul de serie care poate fi asamblat acasă și mobilierul de serie gata asamblat, căruia doar i se montează ușile, polițele și eventualul lavoar după ce sunt fixate în baie. Indiferent de tipul pentru care optezi asigură-te că alegi un dulap bine construit, cu sertare încăpătoare care se deschid și se închid ușor.

În funcție de spațiul băii, a designului acestuia și a numărului de persoane care o folosesc, stabilește ce piese sunt necesare. Decide apoi dacă ai nevoie de un dulap suspendat sau dulap pe pardoseală, de mobilier sub lavoar, de blat pe care să montezi un lavoar ori de un dulap cu oglindă. Nu uita să alegi și un cuier baie si accesoriile potrivite precum prosoape și halate de baie, iluminarea pentru oglindă, dar și ventilația potrivită.


Materiale folosite și finisajele mobilierului

Mobilierul de baie este supus unei uzuri considerabile și este important să alegi material și finisaje care să reziste la căldură, contact direct cu apa și umidității excesive.  În mod obișnuit, dulapul poate fi construit din PAL, din plăci cu fibra de densitate medie (MDF) sau din lemn masiv. Ținând cont de umiditatea crescută din baie ar fi ideal dacă PAL-ul ar putea fi evitat, alegându-se mobilier din MDF înfoliat sau din lemn care este atent tratat împotriva apei. Poți opta și pentru material mult mai rezistente la apă decât cele din lemn sau derivate din lemn, precum granitul, marmura sau compozitul.

Crescând calitatea materialelor disponibile și a opțiunilor de finisare, crește proporțional și prețul mobilierului de baie. Majoritatea producătorilor oferă o gamă largă de material și finisaje vopsite, pătate, vitrate, antichizate și aflate în dificultate și o selecție extinsă de lemn și laminate. Mobilierul de baie care are finisaje executate cu furnir trebuie evitate, deoarece acesta se exfoliază de la umiditate.

Dulapurile de baie nu se referă doar la aspect sau la detaliile constructive, așa că trebuie să iei în considerare inclusive accesoriile disponibile și calitatea feroneriei folosite.

În magazinul online cu produse pentru baie www.neakaisa.ro regăsești o mare parte din produsele de care ai nevoie pentru amenajarea unei băi moderne și cu stil.

3040 vizite
Distribuie pe