Locale Altele
Vineri, 7 Mai 2021
Vin, 7 Mai 2021
Tu știi cum ai grijă de picioarele copilului tău în sezonul rece? Sfaturi pentru mămicile din Satu Mare!
SM Online  - Joi, 29 Octombrie 2020

Pentru majoritatea părinților este important ca cei mici să își dezvolte picioarele și tălpile fără a întâmpina probleme pe parcurs, ca platfusul sau mersul strâmb.


Sezonul rece devine din ce în ce mai prezent, iar lipsa unei îngrijiri riguroase poate duce la apariția micozelor sau
hiperhidrozei, adică a transpirației excesive a picioarelor. Mai mulți factori negativi ca frigul, încălțămintea nepotrivită și nepurtarea șosetelor pot afecta extremitățile corpului, mai ales pe timpul iernii când vasele de sânge se contractă, iar organismul pierde o mare parte din căldură. 

Descoperă mai jos cum TREBUIE să îngrijești picioarele celui mic în sezonul rece!

1. Taie unghiile de fiecare dată când este nevoie

Unghiile copiilor sunt de obicei foarte subțiri și tăioase, iar acest lucru poate afecta confortul celui mic la contactul cu temperaturile scăzute. În cazul în care acestea nu sunt tăiate, pot rupe materialul ștrampului sau al șosetelor, astfel încât acestea își vor pierde funcția de protecție și încălzire, lăsând degetele picioarelor descoperite. De asemenea, este important să utilizezi ustensile de curățare a unghiilor și foarfecuțe speciale pentru media lor de vârstă. Totodată, este indicat să hidratezi pielea celui mic seara, după fiecare baie.

2. Alege încălțămintea potrivită

Înainte de a alege un model de pantofi, trebuie să te asiguri că acesta nu este nici prea strâmt, dar nici prea larg. În cazul în care pantoful este fix, sau mai mic decât piciorul copilului, fluxul sanguin normal poate fi împiedicat. Acest lucru rezultă picioare reci, un lucru de care trebuie să îl ferești pe copil, mai ales iarna. De asemenea, în cazul mărimilor largi sau late spațiul din interiorul pantofului este prea mare, ceea ce duce la pierderea căldurii emise de picior, iar mișcarea excesivă în gol poate produce bășici. Chiar acum, poți descoperi noi modele disponibile care să îndeplinească toate nevoile tale și ale celui mic. Apelează la încălțăminte îmblănită și de preferabil impermeabilă care să rețină o temperatură constantă a tălpilor. 

3. Șosetele trebuie să fie nelipsite și corect alese

Șosetele sunt accesorii extrem de importante, care nu trebuie să lipsească din interiorul încălțămintei celui mic. Acestea ajută la absorbția umezelii din pantofi, reduce posibilitatea de frecare și de rănire a pielii și oferă un confort sporit al piciorului, reducând riscul de apariție a bășicilor.

Cu toate acestea, există câteva reguli pe care orice adult ar trebui să le cunoască în legătură cu alegerea modelului. Toată eficiența unei șosete constă, de fapt, în materialul din care este fabricată. De exemplu, lâna merinos este o alegere perfectă pentru iarnă, deoarece menține piciorul cald și uscat, iar pielea poate respira fără probleme. Pe lângă materialele bio, există și cele sintetice, dar care nu s-au dovedit a fi un bun izolator al temperaturii. Una dintre explicații ar fi faptul că se udă foarte rapid, mai ales bumbacul, care este cel mai dăunător material atunci când ia contact cu zăpada sau alte medii umede. 

Așadar, pentru a te asigura că cel mic este ferit de frig și în afara pericolului de a răci din cauza picioarelor reci, ia în calcul sfaturile de mai sus și aplică-le cu încredere!

Sursa foto: Shutterstock.com

 
6256 vizite
Distribuie pe