Locale Altele
Luni, 18 Ianuarie 2021
Luni, 18 Ian 2021
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cum se dezinfecteaza corect birourile si spatiile publice?
SM Online  - Luni, 23 Noiembrie 2020

Este foarte important ca toate birourile si spatiile publice sa fie curatate si dezinfectate corespunzator. In sensul acesta se recomanda utilizarea celor mai buni dezinfectanti, asa cum sunt cei din gama K sept.

Curatarea si dezinfectarea unui birou, magazin, restaurant sau a oricarui spatiu din cladire trebuie sa fie exhaustiva pentru a evita o posibila raspandire a bolii.

Suprafete carora trebuie sa le acorzi o atentie deosebita

  • Dezinfecteaza zonele de uz comun: manerele usilor, balustradele scarilor normale, balustradele scarilor rulante, lifturile si tastaturile etc, obiectele de pe holuri, locurile de joaca si alte parti ale mobilierului a caror manipulare manuala este foarte frecventa.
  • Dezinfecteaza baile si toaletele: robinete, blaturi pentru chiuvete, capete de dus, pisoare, WC-uri etc.
  • Dezinfecteaza bucataria: blaturi, robinete, manerul usii frigiderului etc.
  • Dezinfecteaza birourile: elemente critice, cum ar fi castile (telefon, interfoane etc.), tot felul de tastaturi si butoane, intrerupatoare, fotocopiatoare, manere de usi, mese etc.
  • Dezinfecteaza tesaturile si textilele: canapele, fotolii, cearsafuri, paturi etc.

Prin urmare, pe langa curatarea podelei, trebuie luate in considerare toate suprafetele mentionate.

Produse dezinfectante pentru uciderea virusurilor si bacteriilor

Pentru a dezinfecta locurile publice, companiile profesionale de curatare lucreaza cu masini speciale si produse profesionale de inalta eficienta. Un astfel de produs este K sept dezinfectant, care ucide peste 90% din microorganismele de pe suprafete.

Poti utiliza detergentii si dezinfectantii obisnuiti cu efect virucid, tinand cont de locul unde se face curatenia (contactul cu alimente, bauturi, copii mici, varstnici sau bolnavi, etc.).

Retine ca produsele dezinfectante nu ucid virusul instantaneu, deci este necesar sa astepti cel putin 5 minute pentru ca produsul sa aiba efect. Pentru a dezinfecta podelele, poti folosi galeata si mop.

In cazul dezinfectarii suprafetelor aflate la inaltime, se recomanda utilizarea unor carpe textile de unica folosinta. De asemenea, este foarte important ca zonele care trebuie curatate sa nu aiba umezeala pe suprafete. Pentru a face acest lucru, se pot folosi servetele cu dezinfectant pentru a le usca.

Desi poate parea evident, insistam asupra faptului ca apa si sapunul functioneaza eficient pentru a elimina virusii de pe suprafete. Se pare ca sapunul interfereaza cu grasimea care acopera virusul si il indeparteaza dupa clatirea suprafetei cu apa. Hipocloritul de sodiu este eficient in combaterea raspandirii virusului.

Alcoolul izopropilic contine in principal etanol, cunoscut sub numele de alcool etilic. S-a verificat ca si coronavirusul, dar si alti virusi, mor la contactul cu etanolul in doar 30 de secunde.

Cu toate acestea, dezinfectantul trebuie sa contina cel putin 70% alcool etilic pentru a fi eficient si a distruge proteina si ARN-ul din care este format virusul. Pentru a face acest lucru, utilizeaza o carpa cu putin alcool sanitar si sterge suprafetele de dezinfectat. In scurt timp, produsul se evapora, astfel incat nu mai trebuie uscat ulterior.

Peroxidul de hidrogen s-a dovedit eficace pentru a ucide virusul. Este un bun inlocuitor pentru inalbitor, dar si pentru a evita oxidarea suprafetelor metalice asa cum se intampla in cazul hipocloritului. Peroxidul de hidrogen este eficient dintr-o concentratie de 0,5%.

La fel ca alcoolul izopropilic, principalul ingredient al dezinfectantilor pentru maini este etanolul. De asemenea, solutia hidroalcoolica este eficienta daca concentratia sa de alcool este mai mare de 70%. In caz contrar, nu va ucide virusul in mod eficient. Totusi, este de preferat sa iti speli mainile cu apa si sapun. Prin urmare, este recomandabil sa folosesti dezinfectant pentru maini in situatii in care nu poti avea acces la apa.

Precautii pentru dezinfectare

Inalbitorul, peroxidul de hidrogen sau amoniacul si alti dezinfectanti sunt substante chimice toxice. Asadar, poarta intotdeauna manusi pentru a evita contactul direct al acestor produse de curatare cu pielea.

Inalbitorul si alte substante chimice degaja vapori toxici. Din acest motiv, respecta instructiunile producatorului atunci cand diluezi produsul cu apa si asigura-te ca incaperea de dezinfectat este bine aerisita in timpul procesului. Recipientele de dezinfectant K sept sunt insotite si de instructiuni de utilizare, ceea ce este foarte important.

In plus, cele mai multe produse dezinfectante trebuie utilizate intotdeauna cu apa rece. Cand se utilizeaza apa fierbinte, emisia acestor vapori este crescuta. Pe langa riscul de inhalare a acestor vapori toxici, la evaporare, inalbitorul, de exemplu, isi pierde functia de dezinfectant, ceea ce inseamna ca va fi utilizat degeaba.

5548 vizite
Distribuie pe