Locale Altele
Vineri, 21 Ianuarie 2022
Vin, 21 Ian 2022
Ce poate face orice sătmărean ca să evite alergiile, prin câteva schimbări în propria casă
SM Online  - Marti, 8 Decembrie 2020

Alergiile sunt foarte neplăcute, mai ales atunci când intervin în momentele importante. Dacă suferi frecvent de astfel de afecțiuni, probabil că ți s-a întâmplat măcar o dată să ai ceva de făcut, ca o ședință sau o aniversare, pe care a trebuit să îl amâni sau să-l duci la bun sfârșit cu mare greutate.

Alergiile nu te vor mai împiedica să te bucuri de viață, dacă începi să iei măsuri chiar în casa ta. Alimentația e importantă, dar nu e de ajuns să eviți ingredientele care îți declanșează problemele. În casa ta se află o mulțime de surse de alergeni. Abia când le elimini și pe acelea te poți asigura că ai un mediu curat, în care să te bucuri de momentele petrecute alături de familie. 

Iată ce schimbări poți face ca să limitezi alergenii din casa ta:

  • Limitează umiditatea aerului

E adevărat că umiditatea potrivită e importantă mai ales iarna. Atunci, căldura din calorifere usucă aerul, ceea ce poate cauza probleme de respirație. Totuși, umezeala exagerată creează un teren potrivit pentru mucegai și acarieni. De aceea, asigură-te că temperatura din casă este cuprinsă  între 20 și 22 grade Celsius.

Primăvara și vara, ca să limitezi polenul care pătrunde în locuință și să împiedici umiditatea să crească, poți ține geamurile închise. Aerisește casa folosind aerul condiționat și, opțional, un dezumidificator.

  • Asigură-te că lenjeria de pat și salteaua sunt curate tot timpul

Patul e pentru mulți cel mai confortabil loc, dar ceea ce nu știi, poate, e că salteaua și lenjeria de pat acumulează, în timp, praf și acarieni. Se presupune chiar că aceasta devine mai grea din cauza microorganismelor care se dezvoltă foarte bine în acest mediu. 

De aceea, e indicat să scuturi frecvent patul și să speli lenjeria de pat la aproximativ două săptămâni. Pernele pot fi curățate odată la 3-4 luni. În loc de clasicele fețe de pernă, poți opta pentru cele hipoalergenice, create special pentru a asigura condiții potrivite pentru un somn odihnitor.

În ceea ce privește salteaua, cumpără o husă hipoalergenică care să împiedice acarienii să pătrundă în fibrele acesteia. Dacă spătarul și cadrul patului sunt din material textil, curăță-le și pe acestea zilnic. 

  • Ai grijă cum speli rufele

Pentru toate tipurile de haine, e indicat să folosești detergenți organici pentru rufe, creați special ca să nu agraveze problemele sau să cauzeze altele noi, pentru că sunt hipoalergenici. Unele produse de curățare conțin parfumuri sau coloranți care irită pielea sensibilă sau declanșează reacții alergice. 

Trebuie să fii atent, de asemenea, la balsamul de rufe și la temperatura apei. Cea fierbinte e cea mai indicată pentru îndepărtarea alergenilor din haine. Când le usuci, apoi, nu le lăsa afară, pentru a nu intra în contact cu substanțe dăunătoare, cum ar fi polenul.

Când ai alergii, poate fi o provocare să le eviți, chiar și în propria casă. De aceea, știind câteva aspecte esențiale, poți să te asiguri că vei avea parte de odihnă și relaxare fără probleme!

 
5587 vizite
Distribuie pe