Locale Altele
Duminica, 24 Ianuarie 2021
Dum, 24 Ian 2021
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Nu ai timp să faci curățenie generală în casă? Află cum să îți ușurezi munca!
SM Online  - Joi, 24 Decembrie 2020

Luna decembrie este probabil cea mai aglomerată din an. Pregătirile pentru sărbătorile de iarnă nu presupun doar căutarea cadourilor și pregătirea mâncărurilor tradiționale. Pe lângă acestea, gospodinele trebuie să se ocupe și de curățenia generală în întreaga casa, chiar dacă timpul este, de multe ori, insuficient pentru toate.

Dacă și tu ai un program plin, iar gândul că trebuie să cureți toate colțurile locuinței tale îți creează o stare tensionată, trebuie să înveți să te organizezi în așa fel încât să folosești timpul la maximum și să termini curățenia cât mai repede.

Iată câteva trucuri care te vor ajuta să faci curat rapid și eficient:

1. Curăță toată casa, nu câte o cameră

Vei munci mult mai eficient dacă dai cu aspiratorul în toată casa, apoi speli pe jos peste tot, decât să faci aceste lucruri separat în fiecare cameră. În acest fel, nu vei mai avea sentimentul că ești într-un cerc vicios al curățeniei și că nu vei termina niciodată toate încăperile.

2. Strânge obiectele aruncate la întâmplare

Înainte de a începe curățenia propriu-zisă, adună din fiecare cameră lucrurile care fie trebuie aruncate la gunoi sau donate, așa cum sunt hainele și încălțămintea vechi, fie trebuie să le găsești un loc pentru a le păstra în ordine.

3. Șterge praful, apoi aspiră, nu invers

Aceasta este ordinea corectă, deoarece, în caz contrar, vei munci de două ori, având în vedere că va trebui să aspiri din nou praful căzut de pe mobilă. De asemenea, în această etapă trebuie să te ocupi și de perdele, iar dacă pui în aplicare anumite trucuri, acestea vor fi ca noi. În continuare, vine rândul ferestrelor pentru a fi spălate și șterse cu lavete speciale care nu lasă urme.

4. Dezinfectează suprafețele atinse des

Folosește soluțiile de curățare și dezinfectare de la eraft.ro pentru a înlătura bacteriile și microbii de pe blatul din bucătărie, mânerele dulapurilor, clanțele ușilor, întrerupătoare, telecomenzi și telefoane. 

Fiind un magazin orientat spre produsele de papetărie, aici poți găsi și cele mai bune produse pentru dezinfectarea, curățarea și întreținerea suprafețelor ca biroul sau masa de lucru, pe care le folosești în mod uzual, deci sunt expuse mai mult la acumularea de microbi și alergeni.

5. Curăță obiectele sanitare

Pentru a îndepărta mai ușor murdăria și petele, aplică un spray profesional pe chiuvetă, cadă și vasul de toaletă și lasă-l să acționeze timp de câteva minute, apoi șterge cu o cârpă umedă.

6. Ține toate produsele de curățenie la un loc

Alege o găletușă sau un coș în care să pui toate soluțiile și spray-urile pe care le folosești la curățenia casei, în așa fel încât să le transporți cu ușurință dintr-o cameră în alta, fără să le cauți mereu sau să uiți de ele.

7. Cere ajutor familiei

Dacă toți membrii familiei își aduc contribuția, casa va fi curată în timp record. Așadar, stabilește care sunt responsabilitățile partenerului de viață, iar dacă aveți copii, aceștia pot primi sarcina de a-și face ordine în camerele lor.

8. Apelează la o firmă de curățenie

Dacă timpul chiar nu îți permite să te ocupi personal de curățarea casei sau îți dorești să îți petreci zilele libere făcând alte activități mult mai plăcute alături de cei dragi, poți să apelezi la serviciile unor profesioniști care îți vor lăsa locuința impecabilă.

În concluzie, acum că ai aflat trucurile și sfaturile care te vor ajuta să faci curățenie generală într-un mod cât mai eficient, poți să te apuci de treabă!

Sursa foto: Shutterstock.com

 
3540 vizite
Distribuie pe