Locale Altele
Duminica, 24 Ianuarie 2021
Dum, 24 Ian 2021
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cele mai importante 3 metode de a verifica performanțele bateriei auto
SM Online  - Joi, 24 Decembrie 2020

Bateriile de mașină au rolul de a asigura pornirea și funcționarea întregului sistem electric al autovehiculului. Fără acestea, o mașină nu poate porni, iar dispozitive precum farurile sau radioul nu ar funcționa. În plus, performanțele bateriilor auto depind atât de calitatea acestora, cât și de modul în care sunt întreținute, ceea ce înseamnă că durata de viață poate fi scurtată sau prelungită prin diverse metode.

Cu toate acestea, nu există o garanție că o baterie auto, indiferent dacă este nouă sau second-hand, va funcționa la capacitatea dorită. Din acest motiv, ea trebuie supusă câtorva teste care scot în evidență performanțele sale.

Iată ce trebuie să faci pentru a verifica o baterie de mașină

Atunci când cumperi o baterie auto, trebuie să oferi atenție anumitor detalii. În primul rând, aceasta trebuie să se potrivească tipului de mașină. Astfel, dacă vrei să montezi baterie la o Dacia Logan vei caută tipuri de baterii pentru Logan, aceasta fiind sarcina care intră în responsabilitatea ta ca șofer. Cu toate acestea, există câteva detalii care nu se observă la achiziție, de aceea este necesară testarea bateriilor înainte de a fi montate pe mașină.

Test în service

În mod evident, primul test pentru baterie trebuie făcut într-un service auto. Aici se vor măsura cu exactitate tensiunea din baterii și gradul de încărcare al acestora. Este important să faci acest test cu aparatură specializată, disponibilă doar în service-urile auto. De asemenea, dacă ai achiziționat o baterie de mașină la mâna a doua, poți identifica gradul de uzură și de încărcare al acesteia. În acest fel, vei putea aproxima timpul rămas la dispoziție pentru a mai putea folosi bateria pentru a ști când va trebui să achiziționezi una nouă.

Testare la temperaturi scăzute

Cele mai frecvente probleme ale bateriilor auto apar atunci când temperaturile sunt scăzute. Frigul împiedică bateria să funcționeze la capacitate maximă și, astfel, se poate determina nivelul la care poate face față aceasta. O baterie de calitate inferioară va avea probleme la pornirea motorului atunci când temperaturile sunt scăzute sau nu va reuși, pur și simplu, să pornească motorul. Pentru a evita astfel de situații, testează capacitatea bateriei de a funcționa în frig. Poți face acest lucru pe timp de iarnă ținând mașina o noapte afară și apoi încercând să o pornești. În funcție de dificultatea cu care pornește motorul, va trebui schimbată bateria sau va funcționa și în sezonul rece.

Rapiditatea epuizării

O baterie care se consumă rapid nu mai poate fi folosită pentru prea mult timp. Acesta este un semn că se apropie de incapacitate totală de funcționare. Astfel, este important ca imediat după încărcare să o testezi pentru a vedea cât timp poate funcționa. Sunt necesare câteva ore în care să ții sistemul electric pornit, fie cu farurile aprinse sau cu radioul. Dacă mașina nu mai pornește, iar sistemul nu mai funcționează după două sau trei ore, înseamnă că bateria nu mai funcționează corespunzător.

În concluzie, asigură-te că performanțele bateriei auto sunt la parametri optimi, pentru a nu risca imposibilitatea funcționării sistemului electric.


sursă foto: envato.com

 
3479 vizite
Distribuie pe