Locale Altele
Vineri, 18 Iunie 2021
Vin, 18 Iun 2021
Profită de concediul de la job și ocupă-te de gadgeturile tale! Iată ce să faci în funcție de dispozitiv!
SM Online  - Marti, 12 Ianuarie 2021

Există situații în care ești conștient de faptul că ar trebui să acorzi mai multă atenție îngrijirii dispozitivelor pe care le folosești în mod frecvent, însă de cele mai multe ori nu îți găsești timp pentru a face acest lucru. Ei bine, de fiecare dată când ai concediu, rupe din timpul tău și ocupă-te și de toate gadgeturile!

În prezent, majoritatea persoanelor folosesc măcar o formă de tehnologie. Ești deja obișnuit să vezi pe cineva cu ochii în telefonul mobil, tastând pe laptop sau ascultând muzică în căști. Este o lume digitală și este important să ții pasul cu vremurile! Cel mai bun mod de a face acest lucru este asigurându-te că ai grijă de gadgeturile tale.

Tocmai din acest motiv, atunci când ai timp să le acorzi atenție, există o serie de lucruri pe care trebuie să faci pentru a le lungi durata de viață.  Iată cum să cureți fiecare dintre dispozitivele tale! 

1. Cum să cureți laptopurile, tabletele și computerele?

Laptopul, tableta sau desktopul tău reprezintă unele dintre cele mai utilizate dispozitive, mai ales atunci când lucrezi într-un domeniu în care fără ele nu ai putea să-ți desfășori sarcinile zilnice.  Pentru a le curăța, încearcă să desfaci bateria și să o ștergi cu o cârpă. Desigur, dacă respectivul dispozitiv permite acest lucru. În caz contrar, apelează la profesioniștii care oferă servicii de curățare a laptopului, tabletă sau chiar PC.  

Ai grijă atunci când utilizezi băuturi și alte lichide în preajma lor, deoarece le supui unor riscuri reale. Șterge ecranul întotdeauna cu o cârpă din microfibră și cu alcool special sau detergent ușor. 

2. Cum să cureți telefoanele mobile?

Îți mai amintești perioadele în care foloseai telefoane cu clapetă? În funcție de vârstă, există șanse să fi folosit chiar și acele dispozitive gigantice. În prezent, însă, aproape toată lumea utilizează un smartphone. 

Profită de concediul de la job și curăță-ți și telefonul mobil cu o cârpă moale, care să nu aibă scame și eventual să fie din microfibră. Poți să amesteci apă, alcool sau oțet și să ștergi bine toată suprafața lui. Folosește o altă cârpă moale din bumbac pentru a îndepărta urmele lăsate și nu utiliza prea multă soluție lichidă. 

3. Cum să cureți căștile? 

Pentru meeting-uri online, mai ales de când lucrezi de acasă și trebuie să rămâi conectat cu șefii sau colegii tăi, probabil că ai nevoie destul de des de căști. Desigur, sunt la fel de practice și pentru mersul la sală, la alergat și pentru orice alt moment în care vrei să asculți muzică. 

Pentru a le curăța, trebuie să speli bine cu săpun componentele detașabile din cauciuc și pe restul să le ștergi cu alcool. Cu o perie moale șterge și părțile metalice, pentru a te asigura că ai scos toată murdăria și praful din interiorul lor. Asigură-te că s-au uscat bine înainte de a le utiliza și, mai ales, că nu folosești o cantitate prea mare de soluție. Indiferent dacă sunt căști wireless sau cu fir, ambele au voie de o curățare atentă. 

Bucură-te cât mai mult timp de gadgeturile tale și curăță-le atent!

Sursa foto: unsplash.com 

 
3474 vizite
Distribuie pe