Locale Altele
Sambata, 27 Februarie 2021
Sam, 27 Feb 2021
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Îți renovezi bucătăria? TOP 4 GREȘELI comune pe care să nu le comiți și tu!
SM Online  - Vineri, 19 Februarie 2021

Realizarea unei bucătării de la zero sau renovarea totală a uneia deja existente necesită multă planificare și organizare, pentru a te asigura că te vei bucura de funcționalitatea acestei încăperi. Un detaliu minor dacă îți scapă, pot decurge consecințe neplăcute și dificil sau imposibil de remediat.

În ziua de azi, bucătăria nu mai este doar locul unde se face mâncare, ci a devenit centrul unei case, fiind spațiul preferat pentru adunări de familie și petreceri cu prietenii. De asemenea, multe persoane aleg să stea și pe parcursul zilei în această cameră, fie pentru a lucra pe laptop, fie pentru a citi sau a-și face alte treburi. Prin urmare, este o încăpere care trebuie să reflecte stilul personal al proprietarului și să aibă atmosfera plăcută din restul locuinței.

Iată care sunt cele mai frecvente 4 greșeli pe care le poți comite în renovarea bucătăriei:

Alegi o culoare banală a mobilei

Dulapurile, masa, scaunele și alte piese de mobilier nu trebuie să aibă toate aceeași culoare, fiind indicat să te joci cu nuanțele, pentru a crea contraste și lumini. Nu mai alege doar design-uri simple, din teama că nu vei face combinații reușite, deoarece pe site-ul Homelux ai peste 100 de idei pentru amenajarea modernă a bucătăriei, astfel încât să obții cele mai bune rezultate.

Nu folosești corect spațiul pe care îl ai la dispoziție

În acest sens, este posibil să ocupi spațiu inutil, de exemplu cu o insulă, aceasta nefiind recomandată decât bucătăriilor foarte generoase, care permit trecerea ușoară a mai multor persoane în același timp prin încăpere. De asemenea, o altă greșeală este aceea că nu profit la maximum de un perete pe care vrei să montezi dulapuri suspendate. Ideal este ca acestea să fie dispuse până la tavan, pentru a câștiga cât mai mult spațiu de depozitare. Astfel, trebuie să știi că prețurile mobilei pentru bucătărie reflectă și calitatea acesteia, așa că planifică cu atenție, înainte de a face comanda, cum este necesar să fie dispuse corpurile de mobilier.

Cumperi electrocasnicele fără să le măsori înainte

Pentru a evita să ai o bucătărie supraaglomerată, cu tot felul de aparate și unelte înșirate pe blatul mobilei ori pe masă, trebuie să le măsori înainte de a le achiziționa, pentru a te asigura că au loc în interiorul dulapurilor special amenajate pentru acestea sau că pot fi încorporate, cum este cazul cuptorului cu microunde.

Dacă este vorba despre electrocasnice mari, precum un frigider, o alegere greșită poate avea efecte asupra întregii bucătării, deoarece dacă este prea mari ori este poziționat într-o zonă strâmtă, poți avea dificultăți în deschiderea ușilor, mai ales dacă acestea se lovesc de sertare și dulapuri.

Alegi corpuri de iluminat în funcție de tendințe, nu de necesități

Nu este nimic rău în a respecta tendințele, dar atunci când alegi un corp de iluminat, trebuie să te asiguri că îți va oferi lumină suficientă și că aceasta va cădea exact pe blatul de lucru și pe masă, altfel te vei descurca destul de greu cu pregătirea meselor în umbră.

În concluzie, ai mare grijă când începi renovarea bucătăriei, deoarece fără o planificare anterioară riguroasă, este posibil să pierzi din vedere unele detalii importante, care îți vor da de furcă la finalul lucrărilor.

Sursa foto: Pexels.com

 
930 vizite
Distribuie pe