Locale Altele
Vineri, 7 Mai 2021
Vin, 7 Mai 2021
Proiector led sau cu incandescență? 4 motive pentru care să îți actualizezi iluminatul exterior
SM Online  - Sambata, 20 Februarie 2021

Atunci când vine vorba de alegerea iluminării potrivite pentru exteriorul casei, numărul de opțiuni poate deveni copleșitor - în special între becurile cu led și cele incandescente. Deși modelul cu halogen este încă folosit la scară largă, iluminarea cu led-uri a devenit tot mai populară în exterior, și pe bună dreptate - este economic pe termen lung, iar din punct de vedere ecologic, este cea mai bună variantă disponibilă în prezent. 

Care este diferența dintre cele două metode de iluminat? În primul rând, LED înseamnă diodă emițătoare de lumină. Este un dispozitiv electronic care emite lumină atunci când un curent electric este trecut prin el. Proiectoarele tradiționale cu incandescență și cu halogen funcționează total diferit - încălzesc o bucată de sârmă numită filament pentru a emite lumină, drept urmare și speranța de viață scurtă. 

Iată cele 5 motive care te vor convinge că proiectoarele led sunt cea mai buna alegere atunci când vine vorba de iluminatul exterior al casei tale

         - Poți spune adio schimbatului becurilor

Becurile cu halogen tradiționale de exterior trebuie schimbate aproximativ o dată pe an. În schimb, becurile cu led au o durată de peste 50.000 de ore. Dacă și tu te-ai săturat ca iluminatul incandescent să te lase baltă în cele mai nepotrivite momente, poți apela cu încredere la proiectoarele LED de la Led-Zone - oferta este excelentă și include o gamă largă de produse, de la modele cu acumulator, până la cele cu panou solar. 

       - Vei economisi bani pe termen lung

Da, costul inițial pentru instalarea unui proiector de tip led pentru exterior te va costa mai mult decât iluminatul tradițional cu halogen, însă nu va dura mult până când vei începe să vezi beneficiile financiare. Datorită termenului de valabilitate foarte mare și a consumului foarte redus de energie, utilizarea iluminării cu led îți va economisi de fapt bani, fiind o investiție foarte avantajoasă pe termen lung. 

  • Vei proteja natura

Iluminarea cu ajutorul proiectoarelor led va reduce semnificativ consumul de energie. Unde mai pui că becurile sunt 100% reciclabile și realizate din materiale netoxice, care nu sunt dăunătoare mediului înconjurător. 

  • Este versatil și eficient

Când proiectoarele led au fost lansate pentru prima dată pe piață, acestea puteau fi observate de la kilometri distanță, și nu într-un sens bun: lumina era albastră, rece și puternică. Dar progresele în tehnologia led nu au întârziat să apară - acum sunt disponibile tonuri mai calde, precum și o paletă foarte diversă de culori. Iluminatul led excelează, de asemenea, în furnizarea de lumină direcțională, de pildă iluminat pentru anumite sarcini, în comparație cu sursele incandescente, care sunt, în general, multidirecționale.

Mai mult, în susținerea beneficiilor iluminatului led vine și
un studiu de evaluare experimentală, care ne arată că mai mult de jumătate dintre angajații care lucrează în spații de birouri preferă acest tip de iluminat pentru eficiență și variabilitate. 

Așadar, avantajele proiectoarelor led sunt de necontestat: realizate din materiale reciclabile, sunt o investiție avantajoasă pe termen lung și au un termen de valabilitate foarte mare comparativ cu alte surse de iluminat - motive ce oferă led-ului titlul de cea mai eficientă sursa de iluminat disponibilă în prezent pe piață. 

Foto: Shutterstock.com

 
4047 vizite
Distribuie pe