Locale Altele
Duminica, 18 Aprilie 2021
Dum, 18 Apr 2021
Ce știi despre alopecie - care sunt cauzele şi ce măsuri poți să iei
SM Online  - Marti, 2 Martie 2021
Alopecia este o problemă supărătoare care afectează tot mai mulți oameni, bărbați şi femei.

Cauzele căderii părului sunt numeroase, în rândurile următoare ne-am propus să descoperim care sunt factorii care determină căderea părului iremediabilă dar şi cum poate fi prevenită această stare nefericită.

Cauze căderea părului

Căderea părului poate fii ereditară. Moştenirea genetică se manifestă şi în cazul bărbaţilor şi în cazul femeilor.  Factorul genetic nu poate fii controlat, se întâmplă şi gata. De obicei sunt fronto-parietala. Atât în cazul bărbaţilor cât în cazul bărbaţilor apare din tinereţe. 

Alopecia de tracțiune este cauzată de factorii mecanici. Este determinată de aplicarea frecventă a  extensiilor sau  de tratamentele de “înfrumuseţare” agresive dese. Căderea părului excesivă este determinată şi de pieptănare, necorespunzătoare. 

Alopecia fungica este produsă de ciuperci care afectează scalpul. Cojitele produse determină inflamarea foliculilor şi determină în final căderea părului.

Anumite obiceiuri influenţează sănătatea părului. Fumatul, consumul de alcool, consumul anumitor medicamente pot afecta aspectul părului său chiar pot determina căderea acestuia.

Ce măsuri pot fi luate

În cazul în care alopecia este însoțită de mâncărimi ale scalpului, iar pe acesta se observa cojite, este indicat să se meargă la un control dermatologic. Dacă alopecia este cauzată de îngrijire deficitară şi utilizarea de produse cosmetice agresive se vor lua măsuri în vederea remedierii acestora. Se vor înlocui produsele cu unele prietenoase, cu proprietăți nutritive care susţin sănătatea scalpului şi determină creșterea părului.

Pentru a avea  certitudinea că părul deteriorat se regenerează, se recomanda tunderea vârfurilor şi evitarea dispozitivelor de îngrijire cu aer cald sau căldură. 

Dacă alopecia este determinată de modificări hormonale, se recomanda un control al endocrinolog. Rezolvându-se dezechilibrul hormonal vor dispărea şi episoadele de pierdere a părului.

Când alimentaţia şi obiceiurile mai puțin sănătoase sunt cauzele care determină alopecia, trebuie luate măsuri rapide, pentru a preveni căderea masivă a părului. 

Sursa de imagine:
ViChizh / Shutterstock.com

3390 vizite
Distribuie pe