Locale Altele
Duminica, 18 Aprilie 2021
Dum, 18 Apr 2021
Cum combatem rapid si eficient efectele neplacute ale asteniei de primavara?
SM Online  - Marti, 6 Aprilie 2021

Mintea umana este extrem de complexa, mult mai complexa decat ne-am putea imagina, de aceea, de foarte multe ori se spune despre aceasta ca este foarte fragila.

Din acest motiv, echilibrul acesteia este putetnic influentat de o serie de factori, printre care se numara si tranzitia dintre sezoane. Sosirea primaverii vine la pachet cu o multime de schimbari atat in natura, cat si asupra corpului nostru, lucruri care se pot manifesta intr-o varietate de moduri. Astenia de primavara este definita printr-o stare generala de slabiciune, lipsa energiei sau chair si momente de depresia, ce pot avea o durata variata. In timp ce la unele persoane astenia dispare in cateva zile, pentru altele astenia poate deveni cronica.

De foarte multe ori, astenia nu este inteleasa in mod corespunzator si din pacate rareori i se acorda acesteia atentia cuvenita. Desi este normal sa ne simtim epuizati dupa un program de munca incarcat sau dupa ce am depus efort, in astenie, starea de oboseala fizica si psihica va surveni fara vreun motiv aparent.  Cum putem insa combate rapid si eficient aceste efecte neplacute ale asteniei de primavara?

Desfasurarea cu regularitate a unor activitati relaxante

Activitatile relaxante au ca si scop principal alungarea stresului si a melancoliei din viata noastra, astfel ca ele reprezinta o cale sigura prin care putem tine foarte bine sub control efectele neplacute ale asteniei. O plimbare in parc, recitirea cartii preferate, iesirile cu grupul de prieteni etc. In plus, daca esti fericitul proprietar al unui animal de companie, achizitioneaza-i cateva jucarii speciale pentru caini si petreceti putin timp impreuna. Vei observa cum simptomele asteniei vor disparea de indata, pentru ca mintea ta se va deconecta pret de cateva clipe de la orice fel de probleme.

Solicita cu incredere ajutorul unui specialist

Printre simptomele asteniei se poate regasi si binecunoscuta depresie, a carei abordare trebuie facuta intr-un mod cat se poate de serios. In acest sens, este mai mult decat important sa te adresezi medicului specialist, mai ales daca lucrurile devin coplesitoare. Cel mai sigur tratament pentru depresie il vei gasi intotdeauna in cabinetul medicului specialist. Netratata la timp, depresia poate crea o serie de probleme grave, fapt pentru care neglijarea acesteia in speranta ca va trece de la sine este un lucru total nerecomandat.

Un regim alimentar divers si sanatos

Un organism sanatos are capacitatea de a se regenera mult mai usor si de a face fata mult mai eficient afectiunilor si dezechilibrelor ce pot aparea la nivelul organismului. Din acest motiv este recomandat sa fim foarte atentia la calitatea alimentelor pe care le consumam in fiecare zi. O alimentatie echilibrata te poate ajuta sa treci mult mai usor peste probleme create de astenie, pentru ca atat fructele, cat si legumele vor reprezenta mereu cea mai buna sursa de energie de care corpul tau are nevoie in fiecare zi.

Odihneste-te in mod corespunzator.

Odihna este foarte importanta pentru sanatate, de aceea este recomandat sa dormim intotdeauna suficient. Privarea de somn vine la pachet cu irascibilitate si scaderea capacitatii de concentrare, aspect ce poate afecta grav modul in care sunt desfasurate activitatile din viata de zi cu zi. Pentru o buna dispziitie si pentru un corp sanatos, este recomandat sa dormim macar 7 ore pe noapte.

948 vizite
Distribuie pe