Locale Altele
Marti, 19 Octombrie 2021
Marti, 19 Oct 2021
Cum obtii baia mult visata in cativa pasi simpli? Reguli de baza pe care este recomandat sa le respecti
SM Online  - Luni, 12 Aprilie 2021

Proiectul de amenajare al baii este departe de a fi unul simplu, avand in vedere ca acesta presupune luarea unui numar mare de decizii care au legatura atat cu estetica acestui spatiu, dar si cu functionalitatea.

Baia este fara doar si poate o incapere cu o importanta de necontestat si care in prezent nu se mai rezuma doar la aspecte functionale. Nu de putine ori, o baie fierbine in compania aromaterapiei reprezinta un cadru ideal pentru relaxare si contemplare, ceea ce transforma baia si intr-un spatiu din care nu lipseste relaxarea. Una dintre problemele ce se contureaza cel mai bine atunci cand discutam despre bai este spatiul sau mai bine spus optimizarea intr-un mod cat mai inteligent a acestuia. Cateva alegeri nepotrivite sunt suficiente pentru a transforma baia intr-un spatiu ingust si anost.

Chiar daca proiectul de amanajare este unul destul de amplu, acest lucru nu inseamna ca pentru a obtine o baie de vis, vei avea in mod obligatoriu nevoie de un specialist. Respectarea unor reguli de baza in ceea ce priveste amenajarea baii vor fi suficiente pentru a putea amenaja o baie cu gust, care sa respecte toate exigentele tale. Iata asadar cateva lucruri de baza carora este recomandat sa le acorzi atentie in procesul de amenajare al baii!

Piesele de mobilier si obiectele sanitare.

Atat piesele de mobilier cat si obiectele sanitare reprezinta esenta oricarai bai, astfel ca procesul de amenajare ar trebui sa inceapa cu selectarea acestora. Dat fiind faptul ca in momentul actual putem regasi colectii impresionante de mobilier de la diferiti productori de renume, nu ramane decat sa te asiguri ca o alegi pe cea potrivita nevoilor tale. Daca iti doresti o baie moderna, indreapta-ti atentia inspre simplitate atat in ceea ce priveste design-ul, cat si in ceea ce priveste cromatica. In plus, este recomandat sa nu optezi pentru mobilier de baie masiv, daca spatiul disponibil in baie nu este unul foarte generos.

Opteaza pentru o cromatica simpla, care sa induca o stare de relaxare.

Cromatica joaca un rol deosebit de important atunci cand vorbim despre baie, de aceea este recomandat ca acesteia sa i se acorde o atentie mai aparte. Pentru bai se pot folosi atat culori mai sobre, utilizate in general in situatia bailor ce se doresc a fi de lux (nu este insa o regula), cat si culori deschise, in situatia celor in care se doreste crearea unei atmosfere mai primitoare. In cazul bailor moderne insa este recomandat sa nu se aleaga mai mult de 3 culori: una dominanta, una neutra si una de contrast.

Tine intotdeauna cont de stilul de amenajare al locuintei.

Baia este o parte componenta esentiala a oricarei locuinte, ceea ce inseamna ca stilul acesteia trebuie in mod cert sa coincida cu cel al locuintei. Fara existenta unei liniaritati, s-ar putea ca locuinta sa para amenajata intr-un mod destul de haotic. Asadar, daca ai o locuinta amenajata intr-un stil modern, este indicat ca si baia sa fie amenajata in acelasi stil, astfel incat sa se creeze un tot unitar cat mai deosebit. Nu uita insa sa tii cont si de preferintele personale atunci cand amenajezi baia, pentru ca este de prisos sa tii cont cu strictete de tendinte daca acestea nu reprezinta nicidecum gusturile proprii. 

1301 vizite
Distribuie pe