Locale Altele
Miercuri, 5 Octombrie 2022
Mie, 5 Oct 2022
Ghid pentru alegere si cumparare brazi artificiali
SM Online  - Joi, 29 Aprilie 2021

Craciunul este o sarbatoare pe care fiecare dintre noi o asteapta cu nerabdare tot anul. Prin urmare, dorinta de a reinnoi decoratiunile isi face loc printre planurile viitoare, dar de unde incepem alegerea decoratiunilor si a celui mai bun brad de craciun?

Trebuie stiut ca daca se opteaza pentru un brad artificial, unul dintre avantaje este ca gama de brazi disponibila pe piata este foarte larga. Insa, atunci cand va ganditi sa achizitionati bradul, pot aparea doua intrebari: Brad artificial sau brad natural?

Estetica brazilor artificiali a evoluat intens de-a lungul timpului, asa incat astazi puteti gasi brazi aproape identici cu cei naturali, la un pret mai bun, insa acest lucru depinde de mai multe aspecte.

Nu este deloc ciudat, de exemplu, sa vedeti brazi artificiali online care arata la fel, au aceesi inaltime si culoare, dar la preturi foarte diferite. Prin urmare, este bine de stiut ca brazii artificiali difera prin calitate si pret, din cateva motive:

· Materialul din care sunt realizat (PVC)
· Numarul si calitatea ramurilor
· Sistem de asamblare, adica deschiderea ramurilor si suportul piciorului

In orice caz, inainte de a va focusa atentia asupra acestor trei factori, incercati sa schitati o imagine de ansamblu asupra diferitelor tipuri de brazi artificiali de pe piata si din mediul online.


Modele de brazi artificiali

Cand aveti de-a face cu brazi de Craciun artificiali, veti fi incatat de cate optiuni sunt disponibile. De exemplu, o sa gasiti o gama larga de brazi artificiali, de diferite dimensiuni si inaltimi, ideali pentru orice tip de incapere.

Dimensiunile si caracteristicile functionale ale brazilor de Craciun sunt, de asemenea, variate: exista pomi artificiali speciali pentru masa, brazi mai subtiri si chiar brazi rasturnati.

Brazi artificiali de tavan

Pentru a soca, si a iesi din zona de comfort, unii designeri au optat pentru a fixa brazii in tavan, ceea ce a uimit toti privitorii. Asa incat, da, exista si brazi cu sistem de prindere in tavan. Aceasta alegere, reprezinta cea mai buna solutie pentru optimizarea spatiului disponibil, pentru a face loc sumedeniilor de cadouri, dar si pentru un design inedit si noncomformist.

Brazi artificiali de masa

Acestia pastreaza imaginea deosebita a brazilor sau pinilor clasici, si au un avantaj major, multumita dimensiunilor mici, pot fi ornati intr-un timp mai scurt si pozitionati atat pe rafturi, birouri, si alte spatii ingustre.

Brazi artificiali subtiri si stufosi

Acest tip de pomi artificiali, au un volum mai mic decat brazii traditionali de Craciun, deoarece diametrul bazei lor este mai mic decat forma clasica a suportului triunghi. Datorita acestui aspect, sunt ideali pentru spatii mai inguste sau medii. Pentru camerele mari, sau spatii deschise, puteti opta pentru brazi stufosi cu ramuri multiple, pentru ca nu sunteti conditionat de spatiu.

Brazi artificiali inalti

Brazii inalti sunt meniti sa umple spatiile din incaperile mari, sa impresioneze prin maretia lor, si sa devina totodata atractia principala, si locul unde se fac cele mai multe fotografii. Desigur, si brazii de dimensiuni mai mici aduc cu sise aceeasi magie, insa daca spatiul ne permite, este recomandat sa alegem brazi de Craciun mari, pe care sa ii decoram cu cele mai alese ornamente.

Urmariti toate detaliile inainte de achizitie, si, cel mai important, masurati cu atentie diamentrul si inaltimea camerei unde doriti sa amplasati bradul de Craciun.

Materialul bradului

Materialul din care pomii artificiali sunt fabricati, este in general, PVC. Efectul vizual pe care il creaza brazii artificiali din acest material, este foarte aproape de cel al brazilor naturali, insa priviti de aproape se poate observa diferenta. Totodata pretul acestora este mai mic decat al brazilor de lux, realizati sin alte materiale.

Nu de mult timp, insa, au intrat pe piata brazii artificiali de Craciun cu ramuri de polietilena (PE). Acesti brazi de lux au o estetica atat de deosebita, cu crengute tridimensionale si ace ascutite, incat atunci cand sunt priviti de aproape, inclusiv cand sunt atinsi, pot fi confundati cu brazii naturali. Acest tip de brad se incadreaza in categoria de brazi artificiali de lux.

Cu toate acestea, aceasta noua tehnologie, face ca pretul bradului artificial de Craciun, sa creasca simtitor. S-a gasit totusi o solutie si pentru cei cu bugete mai mici, si astfel s-au fabricat brazi artificiali combinand ambele materiale. Au confectionat ramurile exterioare din polietilena, iar pentru cele interne si mai putin vizibile, au folosit tehnica traditionala, si le-au realizat din PVC. in felul acesta puteti achizitiona un brad spectaculor si pentru o suma mai mica.

Numarul de ramuri

Acesta este un aspect care nu trebuie omis la achizitionarea unui brad artificial. Cu cat numarul ramurilor este mai mare, cu atat arborele este de o calitate mai buna, si, implicit mai scump, insa acest detaliu va permite, printre altele, o deschidere corecta a arborelui. Un alt avantaj este faptul ca puteti aseza ghirlanda de lumini mult mai ordonat, si de asemenea, estetica decoratiunilor va fi mult mai bine definita.

O greseala pe care cei mai multi o fac cand desfac un brad artificial este sa il desfaca in stil evantai. Efectul obtinut nu este deloc satisfacator, deoarece bradul nu mai pare la fel de bogat ca in pozele vazute online. Corect este sa se deschida varfurile fiecarei ramuri in toate directiile pentru a umple golurile. Astfel bradul de craciun va fi mult mai bogat si mai aspectuos.

3945 vizite
Distribuie pe