Locale Altele
Miercuri, 8 Decembrie 2021
Mie, 8 Dec 2021
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cele mai ciudate sporturi din lume pe care se poate paria
SM Online  - Miercuri, 16 Iunie 2021

Oferta de pariuri sportive este una atât de amplă încât îţi ia ceva vreme să te familiarizezi cu ea. Siteurile profesioniste însă îţi vin în ajutor şi îţi pun la dispoziţie o listă care începe cu cele mai cunoscute sporturi şi se finalizează cu cele mai exotice.

Ai în acest fel posibilitatea să faci o selecţie rapidă şi să pui pe bilet evenimentul din sportul tău favorit. În acest articol nu vom discuta despre cele mai cunoscute sporturi ci ne vom axa pe cele mai exotice, sporturi unde de asemenea se poate paria.

Pesapallo

Dacă eşti în pană de inspiraţie exista foarte multe  pariuri sportive & cote pariuri de la cei mai buni tipseri pe https://beturi.ro/ ce îți pot da rapid câteva idei pe care să le aplici în biletul de joc. În funcţie de sfatul lor, poţi paria şi pe un sport puţin cunoscut în ţară dar care suscită interes în Germania şi Australia, Pesapallo.

Jocul este inventat în Finlanda de către Lauri Pihkala în anul 1920 şi are multe similarităţi cu mai cunoscutul joc de baseball american. Jocul de bază presupune în Pesapallo lovirea mingii cu ajutorul unei bâte şi alergarea printre baze fără a fi scos din circuit de către apărătorii echipei adverse.

Principala diferenţa între Pesapallo şi baseball este aceea că mingea este aruncată de shooter în plan vertical, nu orizontal ca la baseball. În acest fel se oferă o mai mare uşurinţă în a lovi mingea, controlând în acest fel atât direcţia loviturii cât şi forţa pe care o imprimi mingii.

Se poate paria pe acest sport considerat  naţional în Finlanda, singurul lucru pe care trebuie să îl faci este să identifici acest sport în oferta de pariuri a platformei unde eşti client şi să depui pariurile tipice Pesapallo.


Bog Snorkelling

La o traducere exactă, acest sport s-ar numi înot în mlaştină şi traducerea este cea mai succintă care se poate oferi. Bog Snorkeling exact asta înseamnă, să parcurgi o distanţa dus-întors de 55 de metri într-un canal cu mai mult mâl decât apă şi să faci acest lucru în cel mai scurt timp posibil pentru a-ţi surclasa adversarii.

Oricât ar părea de ciudat sportul are o mulţime de susţinători şi evident că se poate şi paria pe el. Bog Snorkeling este extrem de popular în ţări precum Australia, Irlanda dar mai ales în Țara Galilor. Aceasta din urmă a organizat pentru prima oară un campionat mondial în anul 1985 şi de atunci acesta se organizează anual în Llanwrtyd Wells, undeva în mijlocul Ţării Galilor.

Bog Snorkeling presupune în mod obligatoriu masca de scufundare, furtunul de respiraţie şi labele de scafandru, fiind interzis portul unui costum complet de scafandru. Ai la dispoziţie doar forţa brută de care dispui şi cu ajutorul căreia poţi parcurge acest traseu de apă mlăştinoasă.


Arm Wrestling

Aşa cum uşor se poate deduce din titlu, sportul se rezumă la o luptă a braţelor, ceea ce te duce instantaneu cu gândul la ceea ce cunoaştem sub numele de Skandenberg. Asocierea este cum nu se poate mai potrivită, pentru că în esenţă Arm Wrestling înseamnă acelaşi lucru, confruntarea a 2 sportivi care îşi folosesc braţele pentru a învinge adversarul.

Regulile sunt simple, sportivii se aşează în poziţia care presupune îndoirea coatelor şi mâinile strânse puternic încercând să forţeze oponentul să ajungă primul cu dosul mâinii pe masă. Mai pe scurt, prin forţa împingi mâna adversarului astfel încât acesta să o sprijine pe masă.

Deşi pare doar o întrecere brută în care adversarii îşi dau măsura puterii pe care o au de la mama natură, în realitate însă se folosesc o mulţime de strategii care bine puse în aplicare aduc de cele mai mute ori victoria. Pentru că acest tip de sport atrage sportivi din toată lumea există o federaţie care reglementează acest sport şi care se numeşte WAF.

Luptele de braţe sunt împărţite în 2 categorii distincte, clase de greutate şi divizii de mâna stângă/dreaptă şi dispun şi de o gamă variată de penalităţi dacă regulile jocului se încalcă. Pentru că Federaţia de Luptă cu Braţele cuprinde peste 80 de ţări membre s-a instituit un regulament general care cuprinde reglementările aplicabile acestui sport.

Câteva dintre ele constau în poziţionarea adversarilor faţă în faţă în aşa fel încât braţele acestora să formeze un plan pătrat, fiecare dintre ei având obligaţia să aibă la debutul jocului cel puţin un picior pe pământ. Startul se dă de către un arbitru  calificat a cărui decizie este definitivă, acesta decizând victoria unuia dintre cei 2 sportivi.

Chicken Bingo

Este un joc la care nici măcar nu te-ai putea gândi dar iată că americanii reuşesc să mai iasă încă o dată în evidenţă prin acest joc unic. Jocul se practică mai ales în Austin, Texas şi este ideea unui muzician care a prestat în  The Little Longhorn Saloon, un bar renumit pentru trupele de muzica folk şi rock and roll care susţin aici concerte live.

Ideea în sine se inspiră dintr-un alt joc de bingo controversat, unde credeţi sau nu vacile erau cele care desemnau numerele câştigătoare. Cum barul nu putea adăposti animale de asemenea mărime s-a optat pentru ideea de a apela la găini, tot ceea ce trebuia era amplasarea unui ţarc unde podeaua era constituită dintr-un tabel de bingo.

Deşi proprietarii barului au considerat că acest joc nu va rezista probei timpului, acesta nu numai că a contrazis părerea patronilor dar a făcut deja istorie în cei peste 25 de ani de existenţă. Proprietarii barului au speculat acest succes şi au adăugat şi tuşa lor personală, barul servind jucătorilor de bingo un sortiment bogat de bere, care depăşeşte 80 de mărci internaţionale.

Pe scurt, jocul înseamnă deplasarea unei găini în ţarcul unde se afla amplasată tabla de bingo şi găinaţul expulzat de către aceasta pe un număr înseamnă bifarea acestui ca şi câştigător pe biletul de joc. Idee este însă că jocul începe numai după epuizarea vânzării unui anumit număr de bilete de Chicken Bingo, ceea ce înseamnă în mod evident încasări mari în contul barului.

Concluzie

Ai paria pe aceste sporturi, unele inedite şi altele ciudate de-a dreptul? Noi credem că da, pentru că un parior se află întotdeauna în căutarea de noi provocări şi asemenea jocuri se încadrează în această tendinţă. Alege sportul care ţi se pare cel mai interesant, depune un pariu şi cine ştie, acesta poate deveni noul tău sport preferat!

3405 vizite
Distribuie pe