Locale Altele
Vineri, 24 Septembrie 2021
Vin, 24 Sept 2021
Sătmărenii descoperă inovația unui șemineu cu sticlă de focar ce se curăță singură!
SM Online  - Miercuri, 11 August 2021

Când vine vorba despre un șemineu premium, pe lângă aspect și calitatea materialelor premium folosite la confecționare, trebuie să ne focusăm atenția și asupra randamentului pe care acestea trebuie să-l livreze.

Fabricarea din fontă sau oțel inoxidabil, împreună cu prezența sticlei specializate cu proprietăți termorezistente, ce au un rol decisiv în funcționarea optimă, trebuie să fie standarde obligatorii pentru orice model de semineu care se dorește a fi cu adevărat eficient din toate punctele de vedere. 

Astăzi, clienții din Satu Mare și împrejurimi, descoperă de la meșterii PEFOC, echipă cu peste 20 de ani de experiență în industria soluțiilor termice neconvenționale din România, șemineele prevăzute cu două tipuri de sticlă termorezistentă, printre care și un model special, care se bucură de o proprietate inedită - funcția de autocurățare.

Modelul clasic cu sticlă termorezistentă este preferat de majoritatea clienților, atât acasă, cât și în industria producției alimentare. Astfel, o întâlnim la un șemineu clasic, la un semineu peleti, dar și în restaurante, la nivelul cuptoarelor pentru prepararea pizzei sau a altor produse de panificație și alimentație publică. Se bucură de o calitate superioară și o grosime de 4 mm, fiind concepută special să reziste la temperaturi extreme de până la 800 grade Celsius.

Certificată printr-un atestat de înaltă calitate, acest tip de sticlă termorezistentă este perfect transparentă, ceea ce permite o vizibilitate ideală la interiorul focarului. Este concepută special astfel încât, curățarea să poată fi făcută foarte ușor, grație tratamentului cu strat de oxid metalic, aplicat uniform pe întreaga suprafață exterioară și rezistă la temperaturi dintre cele mai ridicate.

Evident, pentru ambele modele de sticlă termorezistentă, se recomandă montajul de către meșteri autorizați cum sunt și cei din echipa PEFOC. Doar în acest fel te asiguri de eliminarea riscului unei instalări deficitare, care va determina spargerea prematură a sticlei, mult mai devreme decât este cazul. De știut că, în situația unei flăcări insuficient de puternice sau în cazul în care lemnul nu este suficient de uscat, sticla termorezistentă cu autocurățare nu poate să funcționeze. Pentru întreținerea cât mai eficientă a sticlei, trebuie să te asiguri că lemnul ce urmează să fie folosit este suficient de uscat (umiditatea acestuia nu trebuie să depășească valoarea maximă de 20%).

În continuare vă vom prezenta o serie de recomandări de care trebuie să ținem cont dacă ne dorim să prelungim eficient durata de viață a sticlei termorezistente:

- deși sticla nu este rezistentă la șocuri, are avantajul că nu se sparge la fisuri;

- nu plasați lemnele în interiorul focarului, împingând cu ajutorul sticlei;

- nu folosi lemne pline cu zăpadă, pentru a evita spargerea cauzată de șocul termic;

- sticla nu izolează ermetic și nu este securizată, dar împiedică eficient pătrunderea fumului;

- sticla termorezistentă nu se lipește cu altfel de adezivi sau silicon, în afara benzii speciale

  termoizolante.

Altfel, dacă întâmpini dificultăți în alegerea tipului de sticlă sau pur și simplu nu ești sigur dacă sticla termorezistentă cu autocurățare va funcționa și în cazul soluției tale de încălzire, echipa de specialiști PEFOC vă va asista cu sfaturi utile, ajutându-vă să luați cea mai potrivită decizie pentru fiecare situație în parte.

Veștile bune nu se opresc însă aici! Ofertele de preț croite pentru fiecare buzunar în parte, marchează toată gama de produse și soluții alternative de încălzire disponibile pe site-ul oficial pefoc.ro. Ofertele bune la șemineele pe lemne, pe gaz sau peleți, la coșurile de fum sau la modelele premium de burlan soba, nu pleacă nicăieri, iar stocurile sunt refăcute periodic, astfel încât, toți românii să aibă posibilitatea achiziționării unor produse cu adevărat premium și de calitate garantată!

3193 vizite
Distribuie pe