Locale Altele
Vineri, 21 Ianuarie 2022
Vin, 21 Ian 2022
Atenție, sătmăreni! Porți batante sau culisante pentru o locuință cu adevărat protejată
SM Online  - Miercuri, 15 Decembrie 2021

Una dintre trăsăturile de bază ale ființei umane ține cont de siguranță. Este o necesitate primară, la fel ca hrana sau somnul. Dacă te simți în siguranță, totul este mai simplu. Dacă îți știi în siguranță familia, totul este în armonie. O investiție de durată cere un research temeinic. Informația este putere, de aceea, dacă te gândești să investești în protecția casei tale pornește cu dreptul.

În articolul de azi, ne-am propus să îți explicăm ce înseamnă porțile batante și culisante și de ce reprezintă acestea o adevărată investiție pentru o gospodărie.


1.    Discută cu un specialist

Nimeni nu s-a născut învățat. Dacă simți că te afli într-o încurcătură în ceea ce privește alegerea dispozitivelor pentru controlul accesului, ia legătură cu persoane avizate și cu experiență bogată în spate. De exemplu, este important să cunoști tipurile de încuietori de pe piață și metodele de control acces care ți se potrivesc cel mai bine.Există două tipuri de încuietori pe piață și le include pe cele magnetice și cele robuste care funcționează pe bază de piloni în asfalt. Acestea două sunt special proiectate pentru a fi instalate la exterior.

2.    Porți culisante – tehnologia la un singur clic distanță

Așasar, automatizarea porților culisante facilitează accesul în perimetrele protejate de garduri. De altfel, acestea sunt cea mai bună alegere în cazul pantelor sau atunci când spațiul este prea mic, deoarece acestea ocupă mult mai puțin loc la deschidere.

Porțile culisante se deschid prin intermediul acționării lor de către un motor, pe o șină, iar poarta practic se dă la o parte. Îți mai amintești cruntele moment când ploua afară torential, ajungeai acasă de la lucru și trebuia să cobori din mașină pentru a deschide porțile? Ei bine, acum lucurile se pot schimba.

Reține că alegerea potrivită a tipului de automatizare poartă culisantă se face pe baza a trei criterii importante: greutatea estimativa a portilor, lungimea și ciclul lor de utilizare. Greutatea porții este importantă datorita faptului că poți achiziționa un motor care să nu facă față greutății porților tale. Lungimea acestora este extrem de importantă pentru alegerea cremalierei. În cazul în care te gândești să cumperi o cremalieră mai mica, poarta nu se va deschide complet. Nu în ultimul rând, ciclul de utilizare se referă la frecvența de deschidere și inchidere a porților, conform estimărilor tale.

3.    Porțile batante – o achiziție calitativă și care nu produce prea mult zgomot

Porțile batante câștigă din ce în ce mai mult teren datorită prețului de achiziție mai ieftin și a faptului că necesită întreținere mai puțină (spre deosebire de porțile culisante). Într-adevăr ai nevoie de spațiu pentru amplasarea lor în așa fel încât să se deschidă spre interior. Sistemul de automatizare pentru porți batante este recomandat în special, pentru locuințele rezidențiale.

De asemenea, automatizarile acestor porți diferă în ceea ce privește partea de motorizare. Motoarele pentru portile batante pot fi cu brațe (recomandate pentru porțile deja existente), cu operare pe cilindru (indicate pentru portile cu greutate mare) și îngropate fără brațe sau cilindrii.

Ține cont că acestea au o construcție mai simplă decât surorile lor mai sus menționate, de aceea sunt și mai ieftine. Necesită mai puțină întreținere și reparații, deoarece au mai puține piese decât porțile culisante și produc mai puțin zgomot. Nu în ultimul rând, sunt potrivite pentru deschiderile înguste, deoarece nu necesită spațiu în partea laterală a deschiderii.

La final, încă un aspect pe care trebuie să-l menționăm este că majoritatea sistemelor de automatizare a porților batante și culisante sunt disponibile în variante de 24v sau 230v. Sistemele de 24v vor necesita alimentare de 230v. A decide ce tensiune să folosești include o combinație de factori precum: materialul porților, locația sistemului și caracteristicile de siguranță pe care le dorești incluse. Așadar, te-am convins?

Sursă foto: Pexels.com

2396 vizite
Distribuie pe