Locale Altele
Vineri, 21 Ianuarie 2022
Vin, 21 Ian 2022
Avantajele unor construcții din cărămidă
SM Online  - Luni, 20 Decembrie 2021
Pentru realizarea construcțiilor care au drept scop locuirea sunt utilizate, înainte de toate, materiale recunoscute pentru capacitatea lor de a izola termic și de a oferi o protecție crescută, dar și o rezistență adecvată locuinței.


Cărămida, betonul sau lemnul, oricare dintre aceste trei materiale sunt folosite la scară largă în domeniul construcțiilor civile, însă dintre toate, cărămida pare a fi materialul cu un istoric evident pentru avantajele pe care le oferă.

Cărămida, un material de construcție recunoscut de demult

Unul dintre cele mai utilizate și apreciate materiale de construcție, cărămida, este utilizată și astăzi la scară largă, alături de beton. Există mai multe tipuri de cărămidă care pot fi utilizate în construcție, în funcție de utilitatea pe care o are aceasta, de la cărămida roșie la cărămida refractară care este utilizată la construcția șemineelor sau cărămida tubulară pentru construcția în sine a caselor. 

Cărămida este un material de construcție utilizat chiar și pentru o construcție ecologică, care îndeplinește standardele impuse, iar aceasta este recunoscută și pentru confortul termic pe care îl oferă locuinței. Pentru structuri rezistente, îmbinarea pieselor de cărămidă se poate face cu mortare de calitate, iar calitatea construcției este în acest fel, una recunoscută. 

Care sunt avantajele unei construcții din cărămidă?

Utilă pentru realizarea unor construcții ecologice, realizate în mod responsabil, cărămida este un material de construcție care ajută la bunăstarea locuinței și a locuitorilor săi. Aceasta asigură un confort termic ridicat, o bună rezistență, având în același timp o capacitate de autoreglare a umidității într-un mod natural. Astfel, este asigurat aerul sănătos într-o locuință, cărămida fiind rezistentă la umiditate. În același timp, cărămida reduce amprenta de carbon și este un material care izolează în mod natural foarte bine. 

Consumul de energie poate fi redus considerabil în cazul unei construcții realizate din cărămidă, atât pe timp de iarnă, cât și pe timp de vară. Cărămida favorizează menținerea unei temperaturi optime în interiorul locuinței, vara păstrând răcoarea în interior, iar iarna păstrând căldura.

Un proiecte de construcție în care cărămida ocupă un loc de cinste este unul care are în vedere utilizarea unor materiale de calitate, respectiv a unor materiale recunoscute pentru avantajele pe care le oferă locuitorilor. Rezistență și confort deopotrivă, calitate și diversitate, cărămida este recomandată și pentru realizarea unor structuri de interior așa cum sunt șemineele, aspectul acesteia fiind unul clasic, dar extrem de apreciat pentru stilul avut. 

2079 vizite
Distribuie pe