Locale Altele
Vineri, 21 Ianuarie 2022
Vin, 21 Ian 2022
Vrei să-ți schimbi viața în 2022? Iată 3 sfaturi de la experți care să te ajute să-ți îndeplinești obiectivele
SM Online  - Luni, 20 Decembrie 2021

Fiecare sfârșit de an vine cu momentul alcătuirii listei de obiective pentru anul care vine, numite în vest și ,,New Year’s resolutions”.

Sărbătorile de iarnă iau sfârșit pentru aproape toți oamenii contemporani cu câteva kilograme în plus, cu multe răsfățuri îngăduite și cu o vagă părere de rău. Ziua de 1 ianuarie marchează începutul unui nou an, plin de posibilități, perfect pentru o evoluție spectaculoasă către variantă mai bună a fiecăruia.

De la înșirarea idealurilor în jurnal și până la atingerea lor este, însă, cale lungă. Pentru a bifa toate componentele listei, va fi nevoie de eforturi susținute și chiar de o serie de sacrificii. Există, însă, câteva trucuri de psihologie care să-ți facă misiunea mai ușoară.

Află care sunt metodele de a-ți păstra ambiția pe o perioadă mai lungă, până când schimbările lui 2022 îți vor deveni obiceiuri

1. Fă câteva schimbări în casă

În ciuda lipsei aparente de legătură dintre aspectul casei și perspectiva proprietarului acesteia asupra vieții, cele două se află într-o interdependență greu de ignorat. O locuință dezordonată, încărcată cu multe obiecte mici care nu au nicio însemnătate și servesc doar la supraaglomerarea câmpului vizual îndeamnă persoana care își petrece timpul sub acoperișul acesteia să ducă un trai haotic. Din contră, o casă curată și liberă încurajează la cultivarea ordinii și liniștii interioare.

Dacă vrei să schimbi câte ceva la viața ta, începe prin a face câteva schimbări în casă. Pentru a nu începe noul an cu reamenajări de proporții, caută să investești în elemente de dimensiuni mari, dar ușor de înlocuit, de tipul perdelelor, cuverturilor ori covoarelor. O astfel de schimbare va influența foarte tare aspectul ansamblului interior al casei și va da tuturor încăperilor un aer proaspăt. Dacă ești în căutare de piese calitative și deosebite ca aspect, alege din colecția de perdele de la Homelux varianta care ți se potrivește. Aceeași echipă este pregătită să-ți ofere toate tipurile de textile pentru casă care să împrospăteze atmosfera. 


2. Ai grijă la cum formulezi obiectivele

Multe trucuri recomandate de psihologi sunt strâns legate de maniera în care oamenii aleg să formuleze ideile care le umplu mintea. Exprimarea clară a emoțiilor, afirmarea aspectelor plăcute și neplăcute ale unei situații concrete și descrierea cu lux de amănunte a stărilor prin care treci sunt doar trei dintre zecile de metode de a-ți face ordine în gânduri, de a-ți curăța mintea. Studiile recente arată că și în materie de ,,goal setting” o bună parte din succesul celor care își ating obiectivele este datorat stabilirii unor țeluri clare, precise. Spre exemplu, nu se recomandă să spui ,,Voi slăbi la anul” , ci ,,La anul în luna martie voi fi slăbit 3 kilograme.” Creierul primește mult mai ușor o misiune clar formulată și o păstrează pentru mai mult timp în sfera de interes.

3. Nu ținti perfecțiunea

Un ultim sfat de care să ții cont este acela de a nu te minți spunându-ți că fiecare zi a anului care vine va fi perfectă, că toate vor merge ca pe roate, că îți vei respecta noile obiceiuri zilnic. Implementarea unor reguli în viața ta va fi un proces de durată. Este absolut în regulă să mai calci strâmb uneori. Poți mânca în weekend o prăjitură fără a-ți ruina dieta, poți lipsi de la sală dacă te doare capul într-o zi aglomerată fără a pierde masă musculară și poți să iei o pauză de la învățat fără a pica examenul acela care te așteaptă.Cu moderație și perseverență îți vei duce, fără doar și poate, la îndeplinire toate scopurile anului 2022. Ține minte: și 2 ianuarie este o zi la fel de bună pentru începerea unei noi vieți!

Sursa foto: unsplash.com

 
2066 vizite
Distribuie pe