Locale Altele
Vineri, 21 Ianuarie 2022
Vin, 21 Ian 2022
Tu știi care sunt principalele modificări pe care trebuie să le faci pentru a avea o bucătărie modernă?
SM Online  - Miercuri, 22 Decembrie 2021

Orice întâlnire cu prietenii sau familia se mută încet, încet din living în bucătărie. Asta pentru că toată lumea vrea să socializeze, să ajute la prepararea felurilor de mâncare și să petreacă timp cu gazdele. Dacă consideri că bucătăria ta este prea aglomerată, nu îți mai place mobilierul sau pur și simplu vrei să îți transmită o altă stare, trebuie să urmezi doar câțiva pași astfel încât să ai o bucătărie modernă și spațioasă.

Ideal este să te interesezi din timp cu privire la materialele necesare, precum și la electrocasnicele pe care vrei să le înlocuiești. Asigură-te că arunci un ochi pe la mai toate magazinele de bricolaj și de finisaje pentru casă, dar și pe la Ideall.ro, magazinul online de electrocasnice, pentru a ști de unde poți începe căutările și, implicit, cumpărăturile.

Moduri prin care îți poți moderniza bucătăria:

1.  Vopsește pereții

Culorile aprinse sunt, într-adevăr, frumoase, însă nu și pentru vopsirea pereților din spații mici și înguste. Dacă ai o bucătărie mică cel mai bine este să îi vopsești în nuanțe deschise, crem, bej, gri deschis, chiar și în alb. Această regulă se aplică și în cazul bucătăriilor mai spațioase. Cine nu își dorește un spațiu mărit.

2. Schimbă vechile electrocasnice

Stilul modern nu este adus doar prin finisaje și materiale folosite, ci și prin designul anumitor electrocasnice. De exemplu, te poți uita după frigidere, mașini de spălat vase sau hote pentru o bucătărie cu design modern, în linii simple și drepte. Înainte de a le cumpăra, analizează specificațiile tehnice, dar și modul în care se vor integra în bucătărie.

3. Folosește finisaje diferite

Ce ar fi dacă în locul faianței super colorate, cu floricele și mici desene, alegi o faianță mai modernă, într-o singură culoare? O modificare de acest gen o poți face și pentru gresia folosită. În locul ei, poți monta un parchet potrivit care să facă legătura cu celelalte camere. Făcând aceste modificări, parchetul va oferi căldură spațiului, iar faianța nouă, simplă, va oferi unitate.

4. Înlocuiește mobilierul

În bucătăriile pe stil vechi, mobilierul de bucătărie este unul masiv și extrem de închis la culoare, două lucruri care nu aduc deloc beneficii încăperii, ba din contră, o întunecă și îi oferă o senzația de aglomerare. Pentru că o mobilă de bucătărie pe comandă poate ajunge la o sumă considerabilă din cauza crizei de pe piața lemnului, poți opta și pentru vopsirea celei pe care o ai în prezent. Dacă alegi să faci asta, asigură-te că știi ce materiale trebuie să cumperi sau vorbește cu un specialist. 

În concluzie, indiferent ce modificări alegi să faci pentru a aduce puțin din stilul modern la tine în bucătărie, asigură-te că încăperea te va reprezenta în totalitate și că îți va da o stare bună atât ție, cât și invitaților pe care îi vei găzdui de-a lungul timpului. Bucătăria spune multe despre tine, așa că nu ezita să îți pui amprenta, indiferent că este vorba despre folosirea unei anumite culori, a unui material, înfrumusețarea cu proiecte personale, tablouri sau așezarea exactă a anumitor obiecte de bucătărie.

Sursă foto: Pexels.com

 
1969 vizite
Distribuie pe