Locale Altele
Vineri, 21 Ianuarie 2022
Vin, 21 Ian 2022
Evoluția sloturilor de la jocuri mecanice la era digitală
SM Online  - Miercuri, 29 Decembrie 2021

Sloturile sunt printre cele mai practicate jocuri de noroc din cazinouri. Păcănelele, așa cum sunt ele popular cunoscute în România, au o istorie lungă și interesantă de peste 100 de ani.

Totul a pornit în 1887, anul de debut la jocurilor mecanice de tip slots. Charles Feydin San Francisco, California este cel ce a creat prima mașină mecanică ce purta denumirea de slot, nume dat datorită fantei în care se băgau monedele.

Aceasta avea un aspect rudimentar, concepută cu trei roti cu cinci simboluri pe fiecare, ce constau în potcoave, diamante, săbii, inimi și un clopot (Liberty Bell). Tamburii erau puși în mișcare prin intermediul unei acțiuni mecanice – tragerea de manetă. Aceste elemente le regăsim și astăzi în zeci de variante de sloturi și se bucură de un real succes, la fel ca la început.

La început, jocul de tip slot nu oferea plăți în bani, ci produse gratuite: băuturi, țigări, bomboane și gume de mestecat. Ulterior, jocul a evoluat și a fost implementat un sistem automat de plăți, revoluționând acest joc și, implicit industria de gambling. Așa au început să apară jocurile slotsunde se puteau câștiga bani reali.

În 1891, a urmat o nouă etapă în evoluția jocurilor de tip slots, Sittman și Pitt realizând o variantă cu cinci roți, iar pe fiecare roată erau simbolurile cărților de joc. Inspirația le-a venit de la jocul de Poker, iar câștigurile reprezentau combinațiile tipice jocului de cărți.

În 1963, apare primul slotmachin electromecanic, cunoscut sub denumirea de Money Honey. Maneta clasică ce acționa tamburii a fost înlocuită cu un buton. Maneta în sine nu a dispărut, ea evoluând în diferite forme și o putem regăsi în multe sloturi din sălile de cazinou.

În 1976 a apărut primul slot video, ce folosea un display. Deja lucrurile au evoluat de la un joc mecanic, la unul electromecanic cu afișaj digital.

Un joc atât de simplu a reușit să revoluționeze industria gamblingului, iar astăzi asigură cea mai mare cotă de venit pentru cazinouri. Este un joc atât de simplu șifoarte îndrăgit de milioane de oameni. Nu necesită studii de specialitate, nu aveți nevoie de scheme de joc. Nu trebuie prea multă școală pentru a apăsa un buton sau pentru a trage de manetă.

În decursul anilor jocurile mecanice de tip slots au evoluat și la nivel de grafică, coloană sonoră, structură și bonusuri.

O altă evoluție importantă a avut loc odată cu dezvoltarea tehnologiei și răspândirii internetului. Păcănelele au fost cel mai ușor de replicat în mediul virtual și, totodată, foarte ușor de diversificat. Clasicele fructe au migrat în online și astăzi le regăsim în jocuri precum slot 30 spicyfruits.

Producătorii de sloturi au reușit să dezvolte sute de jocuri și mii de teme ce îmbracă păcănelele. Oamenii sunt atrași de design, sunete, coloristică și de ușurința cu care se pot practica sloturile. Totodată, sloturile sunt foarte ușor de accesat de pe telefon, tabletă sau computer.

Cu siguranță evoluția sloturilor nu se oprește aici, iar viitorul va fi digital. Multe dintre cazinourile online au implementat realitatea virtuală și realitatea augmentată. Nu este exclus ca în viitorul apropiat să vedem și sloturi jucate 3D sau în alte tehnologii virtuale.

Un lucru nu se va schimba la sloturi: mecanismul de bază. În continuare tamburii vor fi acționați prin apăsarea de buton sau tragerea de manetă, iar rezultatul va fi afișat instant pe display sau pe ecranul jocului mecanic. În același timp, trebuie să tratați totul ca pe o distracție și să vă bucurați de experiență.

1613 vizite
Distribuie pe