Încă de când a fost inventată, ruleta a stârnit tot timpul curiozitatea oamenilor, care și-au dorit să găsească soluția potrivită pentru a reuși să învingă hazardul.
Ruleta este un joc distractiv, ce scoate la lumină spiritul competitiv din oameni, iar cu toții își doresc să arate că pot să prezică viitorul și să ghicească numerele, culoarea sau zona în care va pica bila.
Tocmai din acest motiv, de decenii bune au apărut ghiduri despre strategii câștigătoare la ruletă și părerile unor experți. Chiar dacă este un joc în care hazardul are un rol important, multe lume își dorește ca, pe lângă distracția generată, să reușească să iasă și pe plus.
Dar acest lucru se întâmplă încă din cele mai vechi timpuri, când exista doar un tip de ruletă, cea clasică. Lucrurile au evoluat între timp și au apărut mai multe versiuni de ruletă. Spre exemplu, în secțiunea ruleta NetBet sunt disponibile 16 tipuri de ruletă, cele mai populare fiind cele europene și americane, alături de cea turbo. Iar dorința oamenilor este aceeași ca cea din trecut: să se distreze anticipând viitorul.
Cum a "spart banca" Wells în Monte Carlo
În istorie există așadar povești ale unor oameni care au reușit să "învingă" hazardul, iar una dintre cele mai cunoscute este cea a lui Charles Wells. Acesta a fost un britanic născut în 1841, rămas în istorie după ce a "spart banca" faimosului cazinou din Monte Carlo.
Totul a pornit din dragoste, întrucât el s-a îndrăgostit de o franțuzoaică pe nume Jeannette Pairis. Aceasta era fotomodel și era cu aproape 30 de ani mai tânără decât Charles, fiind obișnuită cu un stil de viață luxuriant. Între cei doi mai era însă o mare diferență: Dacă Charles Wells era obișnuit cu un stil de viață normal, Jeannette ducea o viață de lux. Adora șampania, bijuteriile și hainele scumpe.
Pus în fața acestei situații, Charles Wells a ajuns la concluzia că trebuie să-și schimbe stilul de viață. A cumpărat o navă de marfă foarte veche, pe care plănuia să o transforme într-un yacht de lux. Al șaptelea ca mărime din lume. Avea însă nevoie de bani, astfel că el s-a gândit că îi poate face la cazinoul din Monte Carlo. Așadar, el a intrat în cazinou în iulie 1891 cu aproximativ 100 de mii de franci asupra sa, ceea ce s-ar traduce în echivalentul a 500 de mii de euro în banii din zilele noastre.
Pe 28 iulie 1891, Charles Wells și-a început astfel seria câștigătoare la cazinoul din Monte Carlo. A intrat după-amiaza și nu s-a oprit până la ora 23:00, nici măcar pentru a mânca sau bea ceva. Avea serii câștigătoare impresionante și toată lumea s-a strâns în jurul său. Seara, și-a colectat premiul și a plecat în camera de hotel.
Timp de cinci zile el a jucat de la prânz până la ora 23:00 la cazinou și impresiona prin capacitatea de a ghici numerele. La un moment dat, a avut 23 de numere câștigătoare ghicite într-o serie de 30 de rotiri succesive. A reușit să obțină câștiguri ce depășesc 4 milioane de euro în banii din zilele noastre și povestea sa a devenit faimoasă.
Cum a reușit însă? Există mai multe controverse. Multă lume îl consideră trișor, ținând cont că este dificil de crezut că cineva poate anticipa viitorul atât de frecvent. El a susținut că a creat un sistem care îi permitea să prezică în mare măsură numărul pe care se va opri bila. Pe de altă parte, au existat și oameni care au susținut că există o posibilitate mare ca masa să fi fost defectă. Altă teorie răspândită a fost aceea că Wells a avut o înțelegere cu directorul cazinoului din acea vreme, în așa fel încât publicitatea generată de acest episod să aducă mulți jucători noi. Mai ales că ulterior s-a dovedit că între Wells și directorul cazinoului ar fi existat o legătură de rudenie.