Locale Altele
Vineri, 1 Iulie 2022
Vin, 1 Iul 2022
Cum să scapi de grija cheltuielilor neprevăzute? Sfaturi utile
SM Online  - Luni, 23 Mai 2022

Educaţia financiară este un subiect destul de important, care trebuie abordat şi învăţat de oricine. Acesta ar trebui luat în calcul şi adus în atenţie de la cele mai fragede vârste pentru a putea forma nişte obiceiuri şi principii de viaţă sănătoase şi utile.


Mulţi adulţi care au fost lipsiţi de acest tip de educaţie de la o vârstă mai mică au prins diverse frici cu privire la cheltuieli, bani şi felul în care se gestionează aceştia. Această problemă nu este însă fără rezolvare, cu câteva exerciţii aceştia pot aborda un nou set de reguli sănătoase în viaţa lor, care să îi ajute să-şi gestioneze finanţele în mod potrivit. 

Dacă şi tu ai probleme cu gestionarea banilor, iată câteva sfaturi care te pot ajuta: 

1. Fă-ţi o listă cu cheltuieli 

Pentru a avea totul mai clar în minte, pune mâna pe o foaie şi un pix şi notează toate cheltuielile pe care le ai în mod obişnuit într-o lună. Nu uita ca la final să pui şi o secţiuni cu cheltuieli neprevăzute, care să acopere mici lucruri neplanificate care ar putea apărea şi ar putea strica balanţa portofelului tău. Având o astfel de listă vei reuşi să înţelegi mai clar unde se duc banii tăi şi care sunt elementele pe care vrei să le păstrezi, respectiv care sunt cele pe care vrei să le tai de pe listă, fiind nefolositoare. 

2. Prioritizează sumele în funcţie de importanţă

Odată făcută lista, adaugă o sumă aproximativă lângă fiecare element, iar în faţă încearcă să faci un clasament în funcție de prioritatea pe care o are fiecare element notat pe listă. Evident că pentru început va trebui să bifezi chiria sau întreţinerea, alimentele, combustibilului sau alte lucruri care sunt nelipsite din viaţa ta şi fără de care crezi că ţi-ar fi destul de greu să fii fericit şi împlinit. După ce ai trecut de cele esenţiale poţi să vezi care sunt dorinţele tale şi respectiv, care dintre acelea te-ar bucura mai mult. 

3. Găseşte o variantă de rezervă

Pentru a scăpa totuşi de griji şi incertitudini, poţi să cauţi nişte variante de rezervă pentru a-ţi asigura portofelul sau contul bancar dacă se întâmplă ceva şi nu ai suficienţi bani. O variantă foarte bună este aceea a contractării unui credit rapid. Acesta are multe beneficii şi poate fi soluţia ideală care să te scoată din diverse situaţii dificile, descoperă aici creditul rapid de la Hopcredit pe care îl poți obține fără bătăi de cap. Nu trebuie neapărat să îţi faci un credit, însă e bine să ştii că ai astfel de opţiuni eficiente şi rapide. 

Aşadar, dacă fricile cheltuielilor nu te lasă să te bucuri de viaţă, tot ce trebuie să faci este să îţi iei nişte măsuri de siguranţă. Este util să cunoști foarte bine pe ce cheltuieli şi să fii atent constant la aceste sume cheltuite lunar, pentru a putea îmbunătăţi achiziţiile tale. Urmărind aceste cheltuili zilnice şi lunare, în timp, vei învăţa să le optimizezi şi să te foloseşti de banii tăi într-un mod cât mai deştept. 

Sursă foto: pexels.com 

 
1641 vizite
Distribuie pe